Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nadkola tylne - plastikowe (zamiennik)

Featured Replies

Napisano

Witam stosował ktoś do stilo plastikowe nadkola tylne? jako alternatywa dla tych szmacianych

jakie opinie, jak z dopasowaniem? może jakieś zdjęcia grinser006.gif

Napisano

> Witam stosował ktoś do stilo plastikowe nadkola tylne? jako alternatywa dla tych szmacianych

> jakie opinie, jak z dopasowaniem? może jakieś zdjęcia

Konkretnie w stilo na tyle nie testowałem, ale testowałem na przodzie stilo i na przodzie i tyle albeii, i żadnych nie oryginalnych nie polecam, spasowanie na poziomie tragicznym, jakoś jeszcze gorsza, jak przy wkładaniu popękało bo było suche, to sprzedawca sprzedając kolejne powiedział żeby zostawić na ostrym słońcu na godzinę-dwie i dopiero wkładać, po 30min na słońcu zrobił się płaski placek.... do tego plastikowe z tyłu będą bardzo huczały na deszczu. Co Ci się stało z oryginalnymi ? Bo jeśli tak jak u mnie popękały miejscami (na wysokości łączenia błotnika ze zderzakiem to wez je poklej, od góry i od dołu łatkę z dętki na butapren, u mnie trzyma się tak już 5-ty rok wink.gif

Napisano
  • Autor

chodzi o tył, jak wiadomo w stilo tylne są szmaciane (3D)

u mnie ta szmata jakoś tak jakby sie skurczyła i nie dolega do metalowego nadkola - wygląda to nie estetycznie, miałem w planie to wymienić, ale nowa 350zł/szt (oszaleli yikes.gif) a z używki nie ma nic w dobrym stanie.

Dlatego myślałem nad plastikami

Napisano

Od kilku lat używam tych plastikowych zamienników zarówno w przednich, jak i tylnych nadkolach, tudzież osłony silnika. Nie miałem większych problemów z montażem, o ile pamiętam kilka otworów montażowych trzeba zrobić i nieco ponaciągać te nadkola, żeby dobrze pasowały, ale w końcu to plastik i łatwo się poddaje. Jedyne co je niszczy, w moim przypadku, to nadmiar śniegu, który napychając się między koło a nadkole może je połamać, ale na to już mocnych nie ma. Także zważając na ich cenę na popularnym serwisie aukcyjnym myślę, że warto je nabyć.

Napisano
  • Autor

pamiętasz może jakiej firmy ?

jak wygląda sprawa tłumienia odgłosów?

masz może jakieś zdjęcia?

i co z amortyzatorem, bo z tego co widzę na aletargu to wszystkie są bez wycięcia? trzeba to samemu wydłubać ?

Napisano

> Konkretnie w stilo na tyle nie testowałem, ale testowałem na przodzie stilo i na przodzie i tyle

> albeii, i żadnych nie oryginalnych nie polecam, spasowanie na poziomie tragicznym

podzielam to zdanie. O ile do samego plastiku w sumie ciężko się przyczepić (przynajmniej w tych co mam), to cześć otworów nie pasowała, a i w niektórych miejscach nie dolega do błotnika. Przy okazji przy któryms kole przy max skręcie mi ociera.