Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KzAK Kombi/ SUV / Van do 35.000

Featured Replies

Napisano

Croma powoli przestaje nadążać za potrzebami - bagażnik niestety nie jest z gumy, także powoli zaczynam rozglądać się za "prawdziwym" kombi. Wymagania konieczne:

- rocznik 2005 w górę

- duży bagażnik - ustawny i dość "wysoki"

- silnik benzynowy - najlepiej dobrze znoszący LPG, b

- automat (choć tu bardziej jako cech pożądana - bardzo)

- naprawialny - w rozsądnych cenach i dostępności części. Croma w zasadzie - poza eksploatacją - była autem bezawaryjnym więc przy tym chciałbym pozostać:)

Wstępne typy to Honda Accord VII gen 2.0 lub 2.4 oraz Ford Mondeo MK IV 2.3.

Może miał ktoś styczność z w/w i przekaże czy warto. Chyba że macie pomysł na auto spełniające w/w wymagania tupu SUV / VAN - w tym przypadku preferowane 7 miejscowe).

Napisano

accord mały jest w środku

może dołóż troszkę, jakiś mały kredyt i kup lodgy;)

Napisano
  • Autor

> accord mały jest w środku

> może dołóż troszkę, jakiś mały kredyt i kup lodgy;)

C4 sprawdzę.

Accord jest mniejszy od Cromy?? 35k to max i tak już podciągnięty:) Auto docelowo będzie na 3-4 lata więc nie chcę tracić na nowym.

Napisano

> C4 sprawdzę.

> Accord jest mniejszy od Cromy?? 35k to max i tak już podciągnięty:) Auto docelowo będzie na 3-4

> lata więc nie chcę tracić na nowym.

wzialbym pod uwage auta typu kangoo, berlingo,

Napisano

> Croma powoli przestaje nadążać za potrzebami - bagażnik niestety nie jest z gumy...

Jeśli w Cromie jest za ciasno to szukałbym w klasie Berlingo, Partner, Kango itd.

Z tego co zmieści się w budżecie i jeśli może być SUV to CR-V II gen. z ostatnich roczników się łapie. Ma bardzo dużo miejsca na tylnej kanapie i płaską podłogę. Z przodu tez nieźle chociaż bardzo wysocy (ponad 190cm.) narzekali. Dość głęboki bagażnik, który można powiększyć przesuwając tylną kanapę.

Niby tylko 450l. ale np. 700l. w X-Trailu było mniej ustawne od tych 450l. w Hondzie. W Nissanie jest bardzo płaski...

Nie wiem tylko czy silnik 2.0 lub 2.4 jest gazowalny? Chyba raczej 2.4 częściej można spotkać z automatem?

Bezawaryjność na najwyższym poziomie. Przez 315kkm od nowości służbowego katowania po drogach i bezdrożach nie udało mi się ubić.

Napisano
  • Autor

> Jeśli w Cromie jest za ciasno

Nie w Cromie jest ok - dlatego pytam czy w Accordzie jest ciaśniej.

Auta typu Partner / Doblo odpadają.

Napisano

> Nie w Cromie jest ok - dlatego pytam czy w Accordzie jest ciaśniej.

> Auta typu Partner / Doblo odpadają.

W Accordzie jest dosyć ciasne wnętrze z tyłu. Ciasno się wsiada na tylną kanapę. Na nogi też w sumie nieszczególnie dużo miejsca. Z przodu OK.

Odwrotnie niż w CR-V.

Bagażnik w porządku. Powinien Ci pasować.

Napisano

> - rocznik 2005 w górę

> - duży bagażnik - ustawny i dość "wysoki"

> - silnik benzynowy - najlepiej dobrze znoszący LPG, b

> - automat (choć tu bardziej jako cech pożądana - bardzo)

> - naprawialny - w rozsądnych cenach i dostępności części.

> wymagania tupu SUV / VAN - w tym przypadku preferowane 7 miejscowe).

7 miejscowa Captiva skromny.gif

Napisano

> W Accordzie jest dosyć ciasne wnętrze z tyłu. Ciasno się wsiada na tylną kanapę. Na nogi też w

> sumie nieszczególnie dużo miejsca. Z przodu OK.

> Odwrotnie niż w CR-V.

> Bagażnik w porządku. Powinien Ci pasować.

Orientujesz sie moze jak ma sie miejsce w Accordzie z tylu w stosunku do Passata B5? Ogladam co kupic po Passacie i na razie jestem na Accorda zdecydowany tylko kazdy pisze o miejscu z tylu. Chociaz na razie maly ma 2 lata, za rok bedzie drugie dziecko i raczej nikt inny oprocz dzieci w fotelikach nie bedzie z tylu jezdzil (a jak juz to krotki dystans).

Napisano

Cromka przewage ma w kabinie.

A moze zamiast na sile pchac sie w dostawczaka niemal to BOX za 1000zl z palakami pomoze?

Chyba ze 3 x w tyg jezdzic zapakowany po sufit:)

A teraz jakbys sie uparl, kup Dacie logan MCV, wciagniesz kawal nieurodnego auta za 20 tys ze 3-4 latka.

mamy w firmie pierwsza gen, urodne to nie jest ale mozna podrobic.

W srodku 10 lat wstecz.

Na prozno szukac wodotryskow, pozycja taboretowa(mojej zonie odpowiada i dzieciom bo widza all)- w cromie tez.

Bagaznik to dziura bez dna 700 l wiele mowi.

Wady: na A4 przy 140 trzeba zwolnic do 100 aby rozmawiac przez tel, glosne toto.

Spalanie 1.5 DCI w miescie da rade 5,5 ale juz A4 i 160 to 8l.

Osobiscie majac bezawaryjna crome pakowalbym BOX (sam tak robie bo zawsze cos sie przyda extra na wyjezdzie) a kobiety potrafia kazda przestrzen wykorzystac:)))

Napisano
  • Autor

Osobiscie majac bezawaryjna crome pakowalbym BOX (sam tak robie bo zawsze cos sie przyda extra na wyjezdzie) a kobiety potrafia kazda przestrzen wykorzystac:)))

To jest jedyna rzecz która bruździ w planach zakupowych - bo w Cromie przez 80tkm rzeczywiście w zasadzie tylko eksploatacja i kilka pierdółek do ogarnięcia (odpukać). Ale niestety dwa wózki się nie zmieszczą w bagażniku poza tym Croma przez najbliższe dwa lata nie zrobi więcej niż 15tkm więc diesla męczyć nie chce.

A Captiva w wersji benzynowej 2.4 czy 3.2 (to ten silnik który jeździ w Oplu i łącznie z automatem tworzą mieszankę wybuchową dla portfela???

Napisano

> A Captiva w wersji benzynowej 2.4 czy 3.2 (to ten silnik który jeździ w Oplu i łącznie z automatem

> tworzą mieszankę wybuchową dla portfela???

2.4 to też silnik Opla. Przed liftem ma chyba tylko 136KM. Spalanie adekwatne do gabarytów. Dostępne z tym silnikiem na rynku to w większości importy.

3.2 stary Opel - spalanie zbliżone do 2.4

Poszukaj diesla z PL. Bezproblemowy DPF. 150KM, spalanie 12-13L z AT w mieście. Na trasie 9-10L

Zobacz na kąciku Chevroleta raporty spalania ok.gif

Napisano

> Chociaz na razie maly ma 2 lata, za rok bedzie drugie dziecko i raczej nikt inny oprocz dzieci

> w fotelikach nie bedzie z tylu jezdzil (a jak juz to krotki dystans).

problem polega na tym,ze dziecko w foteliku potrzebuje wiecej miejsca niz dorosly nono.gif

Napisano

> problem polega na tym,ze dziecko w foteliku potrzebuje wiecej miejsca niz dorosly

Raczej chodzilo mi o to, ze nie beda tam jezdzily 3 osoby z tylu. Wiem, ze potrzebuje wiecej. Jak maly ma fotelik w bardziej lezacej pozycji to obkopuje mi lekko tyl fotela. Najlepiej jakby sie wypowiedzial jakis uzytkownik Accorda ktory ma z tylu foteliki wink.gif

Napisano

> Orientujesz sie moze jak ma sie miejsce w Accordzie z tylu w stosunku do Passata B5?

Nigdy nie jeździłem z fotelikami. Ogólnie tego miejsca nie jest jakoś dramatycznie mniej tylko przez to tylne koło, które jest dosyć mocno do przodu wysunięte, przy wsiadaniu jest ciasno. Wąsko między słupkiem a nadkolem.