Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AF] Tapicerka foteli przednich

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy obicie tapicerskie przednich foteli dzieli się na prawe i lewe?

Chcę po prostu zamienić tapicerkę fotela kierowcy z tapicerką

fotela pasażera.

Napisano

Niedawno zrobiłem taką zamianę w AG - zamieniłem siedzenia (tylko o to mi chodziło!): pokrycie razem z pianką - bez problemu. Robiłem to w ciemno, obejrzałem sobie tylko te siedziska w samochodzie, czy są symetryczne.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Też sobie obejrzałem fotele i miałem wrażenie że są symetryczne ale wolałem się upewnić. Dzięki piwo.gif

Napisano

> Witam.

> Czy obicie tapicerskie przednich foteli dzieli się na prawe i lewe?

tak, jak chciałeś takie coś "przeskoczyć"?

out.php?t=848158_68-1280867206.jpg

Napisano
  • Autor

Przeczytaj podpis.

Napisano

Zamień całe fotele, po co się szarpać ze zdejmowaniem tapicerki cool.gif

Napisano
  • Autor

O, to jest pomysł. Trochę cięcia, trochę spawania i pasuje grinser006.gif

A tak na poważnie to już po zabiegu. Największy problem to wyjęcie prowadnicy zagłówka. Wyjęcie pierwszej prowadnicy zajęło mi 15 minut, następne w sumie trzy minuty.

Napisano

> Niedawno zrobiłem taką zamianę w AG - zamieniłem siedzenia (tylko o to mi chodziło!): pokrycie

> razem z pianką - bez problemu. Robiłem to w ciemno, obejrzałem sobie tylko te siedziska w

> samochodzie, czy są symetryczne.

> Pozdr.

U mnie się nie dało ze względu na wajchę podnoszenia fotela "gora-dół". Tapicerka siedziska na fotelu kierowcy od strony wajchy jest krótsza a nie taka sama jak z drugiej strony.

Napisano

Też mam regulację wysokości i po zdjęciu plastyków widać, że poduszki są identyczne, co wykorzystałem przy zamianie. W AG made in PL są inne, bardzo twarde i niewygodne fotele, więc może mają też inna budowę.

Pozdr.

Napisano

> Też mam regulację wysokości i po zdjęciu plastyków widać, że poduszki są identyczne, co

> wykorzystałem przy zamianie. W AG made in PL są inne, bardzo twarde i niewygodne fotele, więc

> może mają też inna budowę.

> Pozdr.

Poduszki owszem ale tapicerka już nie. Miałem kupione siedzisko z tą samą tapicerką ale niestety musiałem się bawić w przekładanie tapicerki na nową gąbkę.

A wymieniałem tylko ze względu na to, że strasznie mnie piło miejsce szwu siedziska z boczkiemw pośladek / udo z prawej strony. Wymieniona gąbka siedziska, potem jeszcze dwa razy podkładałem jeszcze pod to inne gąbki a dalej pije mnie w du*sko zlosnik.gif Ale chyba to coś ze mną nie tak bo w poprzednim aucie miałem to samo zlosnik.gif