Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie trwałe wkrętaki

Featured Replies

Napisano

Poszukuje trwałych wkrętaków do użytku domowego. Chcę aby to był zakup na długie lata. Na jakie firmy radzicie spoglądać.

Napisano

Zależy jaki budżet.

Ogólnie narzędziowe firmy godne polecenia:

Hilti, Metabo, Coval, Proxxon, Dremel, Festool

Ciekawe acz tańsze yato, niebieskie boshe.

Zależy co za wkrętaki itd. smile.gif Przejrzyj sobie oferty smile.gif

Napisano

Gdzieś w 2004, ktoś z fachowców zostawił u mnie na budowie takiego Stanley-a 6-funkcyjnego:

de7b1ea15304.jpg

Od tamtej pory używam prawie wyłącznie ten wkrętak. Jest nie do zabicia. A wcześniej już był używany...

Napisano
  • Autor

Obecny stanley to już chyba nie ta sama firma. Szukam zestawu 5-6 stuk. Kwota do 150zł

Napisano

> Obecny stanley to już chyba nie ta sama firma. Szukam zestawu 5-6 stuk. Kwota do 150zł

W izolacji dla elektryków czy gołe dla mechaników?

Napisano

> Szukam zestawu 5-6 stuk. Kwota do 150zł

HI-TEC! Chyba nie są sprzedawane w zestawach, ale za 150 złotych uzbierasz dożywotni zestaw uniwersalny.

Napisano

Kupiłem z 10 lat temu komplet wkrętaków Stanley'a - niestety jak ktoś już napisał, to już nie stara firma. Szybko się poszczerbily, szczególnie krzyżowy.

Z dobrych narzędzi chwalę sobie Bahco, ale starej produkcji, nie wiem co warta jest nowa. Używam i cęgów i wkrętaków - nie do zdarcia.

Napisano
  • Autor

A miał ktoś stycznośc z niemieckimi firmami Wera lub Wiha

Napisano

> A miał ktoś stycznośc z niemieckimi firmami Wera lub Wiha

Wiha ma bardzo dobre narzędzia dla elektryków, ceny dość umiarkowane jak na coś trwałego - kupiłem sobie prywatnie cążki boczki bo szlag mnie trafiał już od poprzednich. Wydałem 80 zł (za izolowane) 3 lata temu...

Napisano

> Obecny stanley to już chyba nie ta sama firma. Szukam zestawu 5-6 stuk. Kwota do 150zł

Do użytku domowego za 150zł to duzo.Jak kupiłem w biedronce rok temu zestaw za 30zł i byłem w szoku ze jeszcze daja rade.

Po co przepłacać jak to do domu a nie warsztatu

.

Napisano

Mam komplet imbusów Wera. To jedyne, którymi udało mi się dokręcić nietypową nakrętkę ze zużytym gniazdem imbusowym. Sprawiają doskonałe wrażenie.

Napisano

> Poszukuje trwałych wkrętaków do użytku domowego. Chcę aby to był zakup na długie lata. Na jakie

> firmy radzicie spoglądać.

wiha, wera, facom, gedore, bahco, beta.

Napisano

używamy w fabryce bitów Wera, inne klucze też widuję, ale wkrętarkę polecam Hitachi, kumpel ma taką kilkunastoletnią i tylko baterie się wytarły, kupił drugą Hitachi bo była w promocji, dużo nowszą, rzucił w kąt "na czarną godzinę" a baterii od tej nowej używa właśnie z tą starą zlosnik.gif

No ale on robi dużo, remontuje, usługi świadczy itp...

Ja sobie parę la temu kupiłem skila z udarem i 2 pr obr, używam sporadycznie, dlatego przed każdym użyciem musze naładować baterie (NImH), czasem ładuję dla zasady gdy sobie poleży dłużej. Do prac domowych nie potrzeba mi lepszej.