Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bateria (wylewka) zrob to sam

Featured Replies

Napisano

Witam w piwnicy mam zamontowane 2 punkty czerpania wody jeden woda zimna, 2 woda goraca czy jesli "zbuduje" sobie taka prosta baterie z kilku złaczek i 2 zaworow kulowych to bedzie mialo prawo to dzialac? Kombinuje bo potrzebuje podlaczyc do tej "baterii" waz ogrodowy. A chyba do takiej standardowej bedzie problem

Napisano

Nie powinien być problem. Kup najpierw samą końcówkę do szybkozłączki na kran i zobacz czy pasuje do standardowej baterii.

Napisano

> A chyba do takiej

> standardowej bedzie problem

Do prysznicowej bez problemu. Co najwyżej jakieś redukcje będziesz musiał dorzucić, żeby nakręcić szybkozłączkę ogrodniczą.

Ale Twój sposób też zadziała.

Napisano

> Witam w piwnicy mam zamontowane 2 punkty czerpania wody jeden woda zimna, 2 woda goraca czy jesli

> "zbuduje" sobie taka prosta baterie z kilku złaczek i 2 zaworow kulowych to bedzie mialo prawo

> to dzialac? Kombinuje bo potrzebuje podlaczyc do tej "baterii" waz ogrodowy. A chyba do takiej

Będzie działać, z tym że regulacja tego ustrojstwa podczas poboru wody będzie trochę loterią. Ale da radę. ok.gif

Napisano

> Witam w piwnicy mam zamontowane 2 punkty czerpania wody jeden woda zimna, 2 woda goraca czy jesli

> "zbuduje" sobie taka prosta baterie z kilku złaczek i 2 zaworow kulowych to bedzie mialo prawo

> to dzialac? Kombinuje bo potrzebuje podlaczyc do tej "baterii" waz ogrodowy. A chyba do takiej

Ja mam i tak i tak zrobione.

W jednym kranie jest bateria natryskowa w garażu, a z niej dalej idzie już jedna rurka do kranu na zewnątrz.

Zaletą jest wygodne ustawianie a wadą , że zajmuje sporo miejsca i dość tłumi przepływ.

Do drugiego kranu mam dwa zawory kulkowe w kotłowni i dalej idzie jakieś 5 m rury do kranu na zewnątrz.

Ciężko tym wodę ustawić i koniecznie trzeba dać zawory zwrotne, bo jeśli oba zawory kulowe zostawiam otwarte to zimna woda ma tendencję do przelatywania do rury ciepłej wody.

Generalnie mnie to nie boli, bo ciepłą wodę odkręcam sporadycznie - tylko do napełniania basenu.

Napisano

75511.jpg

do takiej baterii można bez problemowo podłączyć wąż ogrodowy