Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to pojeżdzone :-)

Featured Replies

Napisano

No i pojeździłęm aż 5 dni ;-)

Dzisiaj jadąc do pracy przestało działć radio, padł wyswietlcz z godziną i datą, zamki zwariowały, tyka cały czas przy bezpiecznikach :-)

Zamki cały czas się otwieraja i zamykają, nie zamyka się klapa z tyłu ani wlew. Po zapaleniu świateł gaśnie wyświetlacz kilometrów i umarły wszystkie podswietlenia.

Armagedon !

Macie na to jakieś rozwiązanie? Słyszałem że może to być najprawdopodobnie wina BSI przy skrzynce z bezpiecznikami.

Akumulator nowy 3 dniowy.

Ratujcie bo zwariuje!

A mówili że francuskie płąta figle :-)

Napisano
  • Autor

A gdzie jej szukać ?? Przewód, kabel z z klemy minusowej trzyma się znakomicie, przytwierdzony do karoserii jeśli o nim mowa. Jest jakieś miejsce gdzie jeszcze mozna szukać masy ??

Napisano

> A gdzie jej szukać ?? Przewód, kabel z z klemy minusowej trzyma się znakomicie, przytwierdzony do

> karoserii jeśli o nim mowa. Jest jakieś miejsce gdzie jeszcze mozna szukać masy ??

W moim przypadku masa, wplywala na odpalanie a tak naprawde nie odpalanie silnika...

Sprawdz mase na polaczeniu silnika i budy. Plaska miedzianka plecionka. Jest szara od patyny. Nie wiem jak w Megane ale w Clio z silnikiem benzynowym jest z lewej strony akumulatora, troszkę wyzej niz wachacze. Wymienilem na przewod i jest ok. Warto sprawdzic.

Przepraszam za brak pl znakow.

Napisano
  • Autor

Czyli z tego co czytam i rozumuje to brakiem masy objawialo by sie złym odpalaniem problemem z kręceniem

Pali od jak szalony, jeżdżę nim normalnie.

Napisano
  • Autor

> Ech, masa na ECU i BSI

Patrzyłem po obu masach wszystko jest ok.

Nie zostaje mi nic innego jak wstawić do fachowców od 7 boleści.

Pewnie za jeden kabelek z 500 mnie skasują ale życie :-(

Napisano

Sprawdź sobie wszystkie bezpieczniki najpierw te duże pod maską też, u mnie cuda się działy jak spalił się bezpiecznik od świateł cofania.

Napisano

> Pewnie za jeden kabelek z 500 mnie skasują ale życie :-(

Złe rozumowanie!

Nie za kabelek, tylko za WIEDZĘ, który to kabelek smile.gif

Napisano

Proponuję żebyś podjechał do kogoś ogarniętego z CLIPem. W innym przypadku dołączysz od razu do rzeszy sfrustrowanych użytkowników Renault których nikt nie potrafi naprawić.

Napisano

> No i pojeździłęm aż 5 dni ;-)

> Dzisiaj jadąc do pracy przestało działć radio, padł wyswietlcz z godziną i datą, zamki zwariowały,

> tyka cały czas przy bezpiecznikach :-)

> Zamki cały czas się otwieraja i zamykają, nie zamyka się klapa z tyłu ani wlew. Po zapaleniu

> świateł gaśnie wyświetlacz kilometrów i umarły wszystkie podswietlenia.

> Armagedon !

> Macie na to jakieś rozwiązanie? Słyszałem że może to być najprawdopodobnie wina BSI przy skrzynce z

> bezpiecznikami.

> Akumulator nowy 3 dniowy.

> Ratujcie bo zwariuje!

> A mówili że francuskie płąta figle :-)

Może to byc moduł komfortu w BSI... zimne luty lub wilgoć, ewentualnie zdycha... Ale tu bez wycieczki do kumatego elektryka elektronika sie ie obejdzie.

Napisano

ile dałeś?

będę sprzedawał swojego i chciałbym mieć jakieś porównanie do realnych cen..

Napisano
  • Autor

> ile dałeś?

> będę sprzedawał swojego i chciałbym mieć jakieś porównanie do realnych cen..

Zapłaciłem równe 6 tyś.

Jedyne w co zainwestowałem to żarówki do podświetlenia, opony do wymiany i olej trzeba wymienić ;-)