Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remont Domu In & Out

Featured Replies

Napisano

Zostałem poproszony o mała pomoc, a mianowicie o

1. Pomalowanie pomieszczeń w środku domu - pokoje. Na biało więc problemu nie będzie. Ile teraz jest ceniona taka usługa?

2. Naprawa faktury zewnętrznej po wymianie okien i parapetów. W tym że samym domu mają być wymienione okna. Dom otynkowany i ocieplony. Spodziewamy się niewielkich uszkodzeń w okolicy okien i parapetów. Czym to naprawić. Właściciel wspominał cos o tynku mineralnym, ale sam już dobrze nie pamięta bo to jakieś 12 lat temu było.

Napisano

ad 2) jesli to cienkowarstwowy baranek, to ladnie tego nie zrobisz, wiec od razu zakladaj jakies ladne odciecie starego i nowego na ksztalt obramienia, tylko plaskiego, ale moze byc w innym kolorze.:

14a9a898d645156b_1055152.jpg

Napisano

> Zostałem poproszony o mała pomoc, a mianowicie o

> 1. Pomalowanie pomieszczeń w środku domu - pokoje. Na biało więc problemu nie będzie. Ile teraz

> jest ceniona taka usługa?

Zapytaj sie najpierw czy ta pomoc ma byc platna, bo jakos rozjezdzaja mi sie te 2 pojecia.

Nie liczylem powierzchni scian, ale za pomalowanie (+ rownanie + gruntowanie) 150m2 domu (oczywiscie bez scian z glazura) zaplacilem 3000zl.

Napisano
  • Autor

> Zapytaj sie najpierw czy ta pomoc ma byc platna, bo jakos rozjezdzaja mi sie te 2 pojecia.

Oczywiście że tak - dlatego pytam

> Nie liczylem powierzchni scian, ale za pomalowanie (+ rownanie + gruntowanie) 150m2 domu

> (oczywiscie bez scian z glazura) zaplacilem 3000zl.

Dzięki jest to jakiś odnośnik.

Napisano
  • Autor

> ad 2) jesli to cienkowarstwowy baranek, to ladnie tego nie zrobisz, wiec od razu zakladaj jakies

> ladne odciecie starego i nowego na ksztalt obramienia, tylko plaskiego, ale moze byc w innym

> kolorze.:

Jak już "zdewastują" okna i okolicę zrobię fotki i zapodam. Wtedy będę myślał nad tym co i jak robić.

Napisano

> Oczywiście że tak - dlatego pytam

> Dzięki jest to jakiś odnośnik.

jeszcze sie spytaj kolegi, ile w tym domu jest scian, bo powierzchni moze byc 300m2, ale i rownie dobrze 800 - to zalezy od wielkosci i ilosci pomieszczen. Moj kumpel ma chalupe 160m2 + garaz dwustanowiskowy, a ma prawie 2x mniej powierzchni do malowania, niz ja w 230m2 bez garazu, ale on ma duze pokoje, a u mnie mnostwo malych i srednich.

Ja slyszalem ceny od 1 do 4zl/warstwe, w zaleznosci, czy to Zenek sasiad, czy profesjonalna ekipa z agregatem.