Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa paliwa - zamienniki

Featured Replies

Napisano

Cześć,

czy ktoś miał może kontakt z zamiennikami pomp paliwa następujących firm:

- Vemo,

- Meat & Doria,

- Era?

Niestety oryginalne pompy Boscha i Siemensa (VDO) mają chore ceny (nie da się kupić samych wkładów). Czy zamiennik którejś z w/w firm jest wart uwagi?

Napisano

niepamietam jakiej firmy kupowalem ale byl to jakis zamiennik i byl tak glosny ze po tygodniu wylecial z samochodu a na jego miejsce kupilem sprawna uzywana ale orginalna

Napisano

> Cześć,

> czy ktoś miał może kontakt z zamiennikami pomp paliwa następujących firm:

> - Vemo,

> - Meat & Doria,

> - Era?

> Niestety oryginalne pompy Boscha i Siemensa (VDO) mają chore ceny (nie da się kupić samych

> wkładów). Czy zamiennik którejś z w/w firm jest wart uwagi?

Chińczyki M&D robi w 2 wersjach tańsza chińska jak dobrze pamiętam symbol z literką ,droższa robiona bodajże we Włoszech bez literki.Generalnie na cycki Cię te pompki nie rzucą.Jak będziesz miał pecha to może się okazać że pompka będzie np ,,gwizdać'' i będzie to mocno irytujące(o takich prawdopodobnych rzeczach jak to iż się skończy po miesiącu ,dwóch nie pisze).

Do czego potrzebujesz?

Aha Getze też sobie odpuść hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Chińczyki M&D robi w 2 wersjach tańsza chińska jak dobrze pamiętam symbol z literką ,droższa

> robiona bodajże we Włoszech bez literki.Generalnie na cycki Cię te pompki nie rzucą.Jak

> będziesz miał pecha to może się okazać że pompka będzie np ,,gwizdać'' i będzie to mocno

> irytujące(o takich prawdopodobnych rzeczach jak to iż się skończy po miesiącu ,dwóch nie

> pisze).

> Do czego potrzebujesz?

> Aha Getze też sobie odpuść

Pompa ma być do Golfa mk3 1.6 ABU (1.2 bar - monowtrysk). Obecnie mam od roku jakąś chińską pompę no-name i niestety zaczęła się zawieszać. Jak już ruszy to chodzi cały czas, ale coraz częściej nie potrafi się włączyć. Auto jest z LPG, zawsze jest minimum pół baku benzyny.

Chyba zaryzykuję M&D, bo nic ciekawszego nie potrafię znaleźć oslabiony.gif

Napisano

> Cześć,

> czy ktoś miał może kontakt z

> - Meat & Doria,

Ja trafiłem na pompę M&D do punto 1, która niesamowicie piszczała.

Jako ja miałem problem z obudową pompy (pęknięte króćce), do nowej obudowy przełożyłem starą pompę Walbro.

Napisano

> - Era?

Mam - od nowości bardzo głośna. Na tyle głośna, że zamontowałem jej odcięcie przy pracy na LPG. Poza tym wydajność i wykonanie (optycznie) OK.