Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A[H] wskaznik paliwa za szybko opada w dol...

Featured Replies

Napisano

Hej. Panowie mam taki problem.Wskaznik poziomu paliwa zbyt szybko opada, a gdy zapali sie rezerwa w baku mam jeszcze ok 20ltr paliwa. Komputer w miare dokladnie pokazuje srednie zuzycie( jestem w trakcie dokladniejszej kalibracji) natomiast zasieg zaraz po zatankowaniu pokazuje w miare prawdziwy zasieg ale w miare robionych km dystnas nie jest propcjonalny do zrobionych km. Wyglada to tak ze po zatankowaniu mam zazieg ok 800km a po przejechaniu ok 60km wskazowk jest na 3/4 i komp pokazuje zasieg ok 600 km. Strasznie mnie to denerwuje i dezorientuje. Dodam ze samochod jest w orginale i nikt nie grzebal przy zegarach,Gid'zie czy indeksach. Na forach pisza rozne rzeczy ale zazwyczaj tam wskaznik czy komputer szwankowal... dzialal,niedziala a u mnie dziala zawsze tak samo...

Pozdrawiam Tomek

Napisano
  • Autor

> klik

Czytalem... a do aso nie pojade. Moze uda sie samemu cos zdzialac.

Napisano

> Czytalem... a do aso nie pojade. Moze uda sie samemu cos zdzialac.

pogadaj z kol. drahe - może coś Ci podpowie... wink.gif

Napisano

> Czytalem... a do aso nie pojade.

Sosnowiec ul.naftowa albo Katowice ul.ceglana warsztaty które mają specjalizacje w oplach i maja techa

Napisano
  • Autor

> Sosnowiec ul.naftowa albo Katowice ul.ceglana warsztaty które mają specjalizacje w oplach i maja

> techa

Mam nadzieje ze cierpliwosc z wytrwaloscia i pomoca kolegow+ op com dadza rade

Napisano
  • Autor

Koledzy sprawdziłem op com'em jaki mam wyświetlacz i mianowicie mam 13178.... w tej tabeli na necie(bodajże klub zafiry) nie ma takiego wyświetlacza i nie wiem jaki powinien byc poprawny index. Wyczytałem tez ze ze index 007 01 ice... jest dla silnika 1.7. Czy to prawda i jesli tak to czy mam ustawic 901?

Napisano
  • Autor

Witam.Napisze co udalo mi sie zrobic. Index wyswietlacza ustawilem ponownie na 007 01icewarning. Nie wiem czemu ale komp od razu zmienil mi zasieg(samochod byl zatankowany do pelna) z 800 na 530 km. Po drodze do pracy i z powrotem(ok 70 km) komputer przeliczyl zasieg do 670km+ oczywiscie te 70 ktore juz zrobilem. Wydaje sie ze zaczal wreszcie myslec tak jak powinien. Do tego korekcje spalania podnioslem na 10% takze jak na raze zgadzalo by sie to co wychodzo z obliczen po tankowniu. Za kilkaset km sie zweryfikuje jak to wyszlo. Pozostaje jeszcze tylko ten wskaznik. Mianowicie po przejechaniu 70 km mam ponizej 3/4 baku. Dziwne tym bardziej ze komp pokazuje ze spalil lekko ponad 4 ltr. Tu mam pytanie czy jesli index zestawu wskaznikow byl by zle ustawiony moglo by sie tak dziac? Ale czy wtedy kilometry by nie przeklamywaly a te sie zgadzaja. Nie wiem gdzie jeszcze szukac. Sprawdze jeszcze czy czujnik w baku zgadza sie w konfiguracji kompa( typ a czy b).

Jak komus cos przyjdzie do glowy to prosze o rade.

Pozdrofki:)

Napisano

> komp pokazuje ze spalil lekko ponad 4 ltr.

To trochę mało pokazuje jak na ten silnik;)

Napisano
  • Autor

> To trochę mało pokazuje jak na ten silnik;)

Ale to nie bylo spalanie po przejechaniu pelnych 100 km. Srednie mi wychodzi 6.4 (pol na pol miasto/trasa).takze na razue sie zgadza z tego co wychodzi po zatankowaniu. Wskaznik juz pokazuje 1/2 a mam zrobione lekko ponad 200 km. Komputer dobrze przelicza zasieg... Zobaczymy co jeszcze z tego wyjdzie. Kolega drahe z forum astra h probuje mi pomoc.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wreszcie koniec zmagan. Mianowicie nie wiedziec czemu w zegarach( Ipc/Ecu) nie byl zaprogramowany index. Wystarczylo podac odpowiedni w/g rocznika i temat zalatwiony.natomiast co do komp przeklamuje o niecala setke na 100 km takze nie ma zle ale mysle ze i to ustawie.

Pozdrawiam