Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niepokojąca sprawa!!!!!

Featured Replies

Napisano

Yo Unomaniacy!!!!!

Pisałem tydzien temu o moich problemach z odpalaniem, nikt mi nie pomógł, nono.gifale problem rozwiazal sie sam wiec było git. Było, ale nie jest. angryfire.gifDzis mialem to samo. Nie moglem odpalic fury, rozrusznik krecil i nic. Dopiero gdy do dechy wcisolem gaz, to zaczelo sie cos dziac i… odpalil. Ale za mna … kupa dymu.

Co to moze byc??? icon_eek.gifTeraz auto znow odpala bez problemu. Czy jest to cos powaznego??? Uszczelka pod glowica, pierscienie czy cos jeszcze innego. Nie zauważyłem żeby przybywało mi oleju (woda), silnik chodzi raczej tak samo. Niepokoi mni eto i mam nadzieje, ze pomoże mi ktos z WAS.

Dodam, że obecny przebiek to 80 tys. Km.

H E L P

beksa.gif

Napisano

> Dopiero gdy do dechy wcisolem gaz, to

> zaczelo sie cos dziac i odpalil. Ale za mna

> kupa dymu.

> Co to moze byc???

hmm... efekt bardzo podbny do sytuacji gdy autko się "zaleje" benzyną... dlatego zakopcił...

żeby sprawdzić czy masz dobre ciśnienie w cylindrach (wykluczysz padnięte pierścienie) podjedź na pomiar ciśnienia...

ubywa Ci płynu chłodniczego lub oleju?

zapłon Ci ktoś kiedys sprawdzał??

Napisano

> hmm... efekt bardzo podbny do sytuacji gdy autko się "zaleje"

> benzyną... dlatego zakopcił...

> żeby sprawdzić czy masz dobre ciśnienie w cylindrach (wykluczysz

> padnięte pierścienie) podjedź na pomiar ciśnienia...

> ubywa Ci płynu chłodniczego lub oleju?

> zapłon Ci ktoś kiedys sprawdzał??

Taki małyu przebieg i żeby pierścienie padły? hmmm...

Może coś z prądem nie domaga, a w końcu jak załapie to kopci bo jak klega wyżej napisał - zalany...

Świece ok? Kable?

Napisano
  • Autor

Zapłonu nikt mi nigdy nie sprawdzał, więc to zrobie,sprawdz tez cosienie w cylindrach.

Oleju ubyło trochę (na miarce z drugiej strony sa jakies cyferki - poziom obnizył sie o jedna cyfre - byc moze efekt mrozu - skurczył się????), ale własnie jutro zmieniam.

Płynu niby tez trochę ubyło, dolewałem dawno.... Czy ma prawo wyparowac albo cos w tym stylu?????

Napisano
  • Autor

> Świece ok? Kable?

Świece nowe, kable wyminiane jakies 25 tys. km temu - wymienie - ale czy to moze byc to??? oslabiony.gif

Napisano

> Świece nowe, kable wyminiane jakies 25 tys. km temu - wymienie - ale

> czy to moze byc to???

jeśli będziesz wymieniał wsio co zasugerujemy to gratuluję...

podjedź do mechanika jakiegoś, oblooka - przy okazji pomierzy conieco i znajdzie powód kłopotów...

Napisano

Witam

JA mialem podobnie ale nie bylo dymu smile.gif

Nie chcial odpalac..potem odpalal i roznie bylo... okazalo sie ze filtr paliwa byl zanieczyszczony. Nie znam sie za bardzo ale moze ta podpowiedz sie przyda.

Napisano
  • Autor

> Witam

> JA mialem podobnie ale nie bylo dymu

> Nie chcial odpalac..potem odpalal i roznie bylo... okazalo sie ze

> filtr paliwa byl zanieczyszczony.

Wiesz też tak pomyslałem, looknalem pod maske i... gdzie jest filtr paliea???? Ngdzie go nie widzęęęęę!!!!

Napisano

Patrz foto... zlosnik.gif

274049535-s2.jpg

Napisano
  • Autor

> Patrz foto...

???? To jest filtr paliwa?????

Ile kosztuje nowy, czemu tak dziwnie wyglada???

Zazwyczaj sa takie male w plastikowej, przejrzystej obudowie.... confused.gif

Napisano

> ???? To jest filtr paliwa?????

Tak... ok.gif

> Ile kosztuje nowy, czemu tak dziwnie wyglada???

Za filtrona placilem cos kolo 22 zeta... smirk.gif Symbol PP830... ok.gif A wyglada normalnie... zlosnik.gif

> Zazwyczaj sa takie male w plastikowej, przejrzystej obudowie....

Tak, te do gaznikowcow tak wlasnie wygladaja... smirk.gif Filtr do wtrysku jest troszku inny... zlosnik.gif

274049622-pp830.jpg

Napisano
  • Autor

No to sobie zmienie filtr. Drogi nie jest, a pewnie i tak trzeba juz zmienic przy takim przebiegu!!!! wink.gif

Napisano

Nie polecam tego filtra. nono.gif Kupiłem go i mialem okolo miesiąca. Jest plasikowy i mi pękł przy wyjściu na wtrysk. a przy ciśnieniiu jak pompa paliwa daje to paliwo się lalo jak diabli prawie w tej samej cenie jest filtr od Fiata Cromy i Tempry. Jest cały aluminiowy i pasuje do Uniaczka. cool.gif Wg mnie godny polecenia przejechałem na nim 20 tys. i wszystko było ok biglaugh.gif

Napisano

> Nie polecam tego filtra. Kupiłem go i mialem okolo miesiąca. Jest

> plasikowy i mi pękł przy wyjściu na wtrysk

Tez slyszalem, ze Filtrony lubia pekac, ale ja na nim przejechalem 9kkm od wymiany i poki co jest szczelny... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tez slyszalem, ze Filtrony lubia pekac, ale ja na nim przejechalem

> 9kkm od wymiany i poki co jest szczelny...

Wymieniłem już. Ten stary też był Filtrona.

Teraz poczekam i zobacze czy beda jeszcze problkemy, może to nie win afiltra????

Napisano

> Wymieniłem już. Ten stary też był Filtrona.

> Teraz poczekam i zobacze czy beda jeszcze problkemy, może to nie win

> afiltra????

Też mam FILTRONa. Przechechałem juz na nim 20 tys. km i jest ok.

Jaki silnik masz w uniaczku?

Napisano
  • Autor

> Też mam FILTRONa. Przechechałem juz na nim 20 tys. km i jest ok.

> Jaki silnik masz w uniaczku?

1,0 fire

Napisano

> 1,0 fire

Mam taki sam. I wiem, że nie powinno się go zapalać z wciśniętym gazem bo się zalewa i wtedy kopci. Od czasu do czasu też mam taki problemik ale kiedy po kilku obrotach rozrusznika nie zapala to przestaję kręcić wyłączam zapłon na chwile i potem jest juz ok. Ale to sporadycznie i nie wiem czemu. Czy kontrolka wtrysku gaśnie po chwili od wył. zapłonu? jeśli tak to obstawiam raczej kwestię zasilania w paliwo. No chyba, że kable zaplonowe są do pupa.gif

Napisano

> Zazwyczaj sa takie male w plastikowej, przejrzystej obudowie....

Tak, te do gaznikowcow tak wlasnie wygladaja... Filtr do wtrysku jest troszku inny...

-= Ja mam dookladnie taki mam 1,4 na wtrysku no chyba ze to nie jest orginal...teraz mam zamotowae takie bydle z Toledo 1.6 270751858-jezyk.gif... narazie jezdzi wiec mysle ze to filtr. Mam zamiar go wymienic na orginal bo tamten jest za duzy. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.