Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mapa stanu dróg we wschodniej i centralnej europie.

Featured Replies

Napisano

Nasi wschodni sąsiedzi z Ukrainy wpadli na pomysł, aby zrobić mapę ze stanem dróg w ich kraju. Sukcesywnie dodawano kolejne kraje europy wschodniej i centralnej, ostatnio także Polskę smile.gif Mapę może pokolorować każdy, jeżeli zna dany odcinek drogi, nie jest wymagane logowanie na forum. Maluje się za pomocą kliknięcia na dany odcinek drogi i wciśnięciu klawisza Ctrl. Dzięki niemu można zaznaczyć dłuższy odcinek drogi. Drogi są oceniane w 5 kryteriach: Bardzo dobry, dobry, średni, zły, bardzo zły. Zapraszam na stronę, kto zna jakiś odcinek trasy, niech naniesie to na mapę. Przy okazji można zobaczyć czy mamy lepsze, czy też gorsze jakościowo drogi od, Ukrainy, Rosji, Węgier, Czech, Słowacji, Rumunii itd.

Strona: http://www.dorogy.net/?lang=pl#4/5.46/9.63

Napisano

> Nasi wschodni sąsiedzi z Ukrainy wpadli na pomysł, aby zrobić mapę ze stanem dróg w ich kraju.

> Sukcesywnie dodawano kolejne kraje europy wschodniej i centralnej, ostatnio także Polskę Mapę

> może pokolorować każdy, jeżeli zna dany odcinek drogi, nie jest wymagane logowanie na forum.

> Maluje się za pomocą kliknięcia na dany odcinek drogi i wciśnięciu klawisza Ctrl. Dzięki niemu

> można zaznaczyć dłuższy odcinek drogi. Drogi są oceniane w 5 kryteriach: Bardzo dobry, dobry,

> średni, zły, bardzo zły. Zapraszam na stronę, kto zna jakiś odcinek trasy, niech naniesie to

> na mapę. Przy okazji można zobaczyć czy mamy lepsze, czy też gorsze jakościowo drogi od,

> Ukrainy, Rosji, Węgier, Czech, Słowacji, Rumunii itd.

> Strona: http://www.dorogy.net/?lang=pl#4/5.46/9.63

A jak zaznaczyć tylko kawałek odcinka?

Wiele dróg jest w stanie dobrym tylko w połowie..

Napisano
  • Autor

> A jak zaznaczyć tylko kawałek odcinka?

> Wiele dróg jest w stanie dobrym tylko w połowie..

Trzeba kilka razy klikać na dany odcinek drogi aż się zaznaczy na czarno, trochę uciążliwe, ale cóż. Chyba nie spodziewałeś się że drogi w Polsce są dobre. Teraz ogólnie jest oznaczone w PL około 20% dróg, także kolorowo to dopiero będzie. Skoro drogi krajowe i wojewódzkie mamy w tak marnym stanie, to co z drogami jeszcze niższych klas, tam to dopiero jest "rzeźnia".

Napisano

> Nasi wschodni sąsiedzi z Ukrainy wpadli na pomysł,

Taaa wpadli.... Już od X czasu na skyscrapercity były robione takie mapy...

Napisano
  • Autor

> Taaa wpadli.... Już od X czasu na skyscrapercity były robione takie mapy...

Wpadli nie wpadli, jestem ciekaw jak wypadną nasze "super" drogi. Wybudowali autostrady i one są zielone, ale reszta dróg pewnie w większości będzie pomarańczowo czerwona.

Napisano

> Wpadli nie wpadli, jestem ciekaw jak wypadną nasze "super" drogi. Wybudowali autostrady i one są

> zielone, ale reszta dróg pewnie w większości będzie pomarańczowo czerwona.

Możesz się mocno zdziwić...

[edyta]

Kicha. Zaznaczam, daje odśwież i nie ma... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A czy kryteria dla PL i Ukrainy są identyczne?

Wiesz że nie bardzo wiem? U nas droga żółta może dla nich być jak zielona, a czerwona jak żółta itp. Tego się nie dowiemy, ale raczej my mamy bardziej surowe kryteria.

Napisano

> Wpadli nie wpadli, jestem ciekaw jak wypadną nasze "super" drogi. Wybudowali autostrady i one są

> zielone, ale reszta dróg pewnie w większości będzie pomarańczowo czerwona.

zdziwiłbyś się...

czym bardziej lokalne tym lepsze jakościowo drogi ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zdziwiłbyś się...

> czym bardziej lokalne tym lepsze jakościowo drogi

Patrząc na mapę Mazur trochę powątpiewam, no ale zobaczymy.

Napisano

> Patrząc na mapę Mazur trochę powątpiewam, no ale zobaczymy.

Może, ja mówię na podstawie świętokrzyskiego, Małopolskiego, Śląskiego (szczególnie) i części Podkarpackiego wink.gif

A już hitem było jak robiłem sobie trasy rowerem Kraków - Zakopane i Kraków - Połaniec, wybierałem małe drogi żeby było jak najmniej aut i jakaś przyjemnośc z jazdy ( mam szosówke) - efekt? Efekt taki że miałem prawie zerowy ruch i gładkie jak stół asfalty, część świeżo zrobiona, bez dziur, malowniczo i spokojnie, wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kicha. Zaznaczam, daje odśwież i nie ma...

Wszystko co namalujesz będzie, tylko kilka minut trzeba odczekać zanim się pojawi.

Napisano

> Patrząc na mapę Mazur trochę powątpiewam, no ale zobaczymy.

kiedy nimi jechałeś ostatnio? Na SSC w wątku warmińsko mazurskim ładnie pokazane ze zdjęciami gdzie i kiedy wybudowano i wyremontowano. Jeśli chodzi o drogi gminne i wojewódzkie