Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie tego szukac pierścień zabezpieczajacy spręzysty ząbko

Featured Replies

Napisano

Hej

Panowie i Panie mm do was pytanie. Poszukuje już od dwóch wieczorów fachowej, technicznej nazwy pierścienia zabezpieczającego, ba nawet jego zdjęcia bo i tego do końca nie znalazłem...

288044952-image01.jpg

Chodzi o tego typu pierścień jednak musi być odwrotny tzn. ten zakłada się na wałek, mi jest potrzeby taki który będę mógł wcisnąć w otwór fi 20, jest to okrągły pierścień/podkładka z ząbkami na zewnątrz wykonany ze stali sprezynowej. Wiem że taki pierścień był wykorzystywany w pompce sprzęgła w dużym fiacie oraz polonezie. Chcę go wykorzystać do takiego samego celu jak tam był użyty, zabezpieczenie króćca przed wypadaniem. Pod jakim hasłem i gdzie tego szukać ??

post-86099-14352526914764_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> O to Ci chodzi?

> Jeśli tak to tu

Dokładnie o to ok.gif tylko teraz jest kolejny problem kto mi sprzeda 5-10 szt. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> a może pierścień segera da radę?

tak dałby rade jak najbardziej... jednak jest pewne ale stosując tamten pierścień nie muszę wykonywać rowka pod seger, chce to wykonać w warunkach garażowych a ten pierścień wcisnąłbym sobie na jakiejś prasce i wsio wink.gif

Napisano

> Dokładnie o to tylko teraz jest kolejny problem kto mi sprzeda 5-10 szt.

W tym Ci już nie pomogę oslabiony.gif

Napisano

A jaki rozmiar potrzebujesz?

Napisano

> Hej

> Panowie i Panie mm do was pytanie. Poszukuje już od dwóch wieczorów fachowej, technicznej nazwy

> pierścienia zabezpieczającego, ba nawet jego zdjęcia bo i tego do końca nie znalazłem...

> Chodzi o tego typu pierścień jednak musi być odwrotny tzn. ten zakłada się na wałek, mi jest

> potrzeby taki który będę mógł wcisnąć w otwór fi 20, jest to okrągły pierścień/podkładka z

> ząbkami na zewnątrz wykonany ze stali sprezynowej. Wiem że taki pierścień był wykorzystywany w

> pompce sprzęgła w dużym fiacie oraz polonezie. Chcę go wykorzystać do takiego samego celu jak

> tam był użyty, zabezpieczenie króćca przed wypadaniem. Pod jakim hasłem i gdzie tego szukać ??

Ja takie rzeczy kupuję w sklepie ze śrubami itp. i częściami do ciągników i innych maszyn zlosnik.gif

Napisano

> dla otworu fi 20 mm

Może dorobić? Ale będzie potrzebna tokarka i troche rzeźby.

Napisano

Najpierw dowiedz się jaka jest cena, bo może 100 sztuk kosztuje 5 zł wink.gif

Kiedyś kupowałem tak jakieś klipsy, czy zatrzaski - potrzebowałem kilkanaście sztuk i kupiłem za 8 zł worek 1000 sztuk hehe.gif

Napisano
Pierścień osadczy spręzynujący wewnętrzny - pod takim hasłem szukaj w google
Napisano

> Hej

> Panowie i Panie mm do was pytanie. Poszukuje już od dwóch wieczorów fachowej, technicznej nazwy

> pierścienia zabezpieczającego, ba nawet jego zdjęcia bo i tego do końca nie znalazłem...

> Chodzi o tego typu pierścień jednak musi być odwrotny tzn. ten zakłada się na wałek, mi jest

> potrzeby taki który będę mógł wcisnąć w otwór fi 20, jest to okrągły pierścień/podkładka z

> ząbkami na zewnątrz wykonany ze stali sprezynowej. Wiem że taki pierścień był wykorzystywany w

> pompce sprzęgła w dużym fiacie oraz polonezie. Chcę go wykorzystać do takiego samego celu jak

> tam był użyty, zabezpieczenie króćca przed wypadaniem. Pod jakim hasłem i gdzie tego szukać ??

ja kupowałem w husgwarnie mieli duży wybór pierscienie do zabezpieczeń kółek aby nie wypadały smile.gif