Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlnie LED w aucie

Featured Replies

Napisano

Jesli na zewnatrz pojazdu to nielegalne, moze gorzej swiecic, poniewaz LED swieci kierunkowo w przeciwienstwie do zarowki. Moze szybciej przepalac sie jak zarowka (taka jakosc chinskich diod) i w niektorych samochodach w ogole nie chca swiecic, bo body rozpoznaje za maly pobor pradu i odcina napiecie albo swieci/miga ale wywala blad na desce rozdzielczej.

Napisano

> Czy warto zmieniac czy bedzie mocniej swiecic i jak trwałość mam takie żarówki w renault espace

> http://www.motointegrator.pl/produkty/458611-zarowki-w5w-osram-10-sztuk i pare c5w oraz c7w

> czy warto zmieniac bedzie zwiekszona ilosc swiatla czy jedynie spadek poboru pradu ?

W tytule jest W5W a pod linkiem R5W i to dla 24V, ale mniejsza o to wink.gif

W jednym aucie podmieniłem 5szt. żarówek 12V W5W na diodowe. Kupiłem takie dość tanie z ledami 5szt. typu 5050 barwa ciepła, ponieważ nie chciałem zmieniać wyglądu. Według sprzedawcy mają one strumień świetlny 45lm a zwykła żarówka tego typu 50lm. W praktyce różnica jest niewidoczna. Ledy mam zamontowane jako pozycyjne z przodu, podświetlenie tablicy z tyłu oraz oświetlenie bagażnika (bardziej jako zapas) i sprawują się już całkiem długo bezproblemowo i ładnie świecą. Na przeglądach nikt się nie czepia.

Napisano

w swoim SCII wymieniłem wewnątrz wszystko na LED, w sumie chyba 15 szt.

LEDY zwykłe, na mocowanie W5W lub rurkowe. dla mnie OK - co trzeba to widać, ściemnianie działa, nie razi w oczy białym światłem.