Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skąd olej w tym miejscu

Featured Replies

Napisano

skąd on sie tu wzioł? . Na fotce pod dolotem wodoczny jest olej nie wiem skąd sie bierze i jak usunąc tą przypadłość.

Juz miałem go sprzedać jak klient przyszedł z jakims "magikiem" a ten tu zaczoł, że auto bedzie wymagać generalnego remontu silnika, że pewnie ma mała moc bo ma przedmuchy itd. Co do mocy to zadnego ubytku nie odczułem, a co do przedmuchów to mój "MAGIK" pracujący w tojocie stwierdza ze nie ma wiec jak to jest. CO wy na to ?

Napisano
  • Autor

> niedawno było...

> odma...

a mozna więcej na ten temat prosic info. Przed sekundką szukałem czegoś na ten temat inc interesującego nie znalazlem. ż czym to jeść zeby tego więcej nie było lub co zorbić zeby zniknęło. bow.gif

Napisano

Twój magik chce Cie naciągnąć

kilka mądrych głów potwierdziło, że to odma

-bede jutro to czyścił, ponoć pikuś

szukaj jeszcze wątku pt:"szukam sobie problemu"

Napisano

no niezły syf

ten dolny przewód podciśnieniowy odmy się zatyka i olej wali górą przez przepustnice

musisz wykręcić ten niebieski plastik z przepustnicy i przeczyścić go i wnętrze przepustnicy.

po tej operacji olej spokojnie będzie spływał sobie tym otworem

Napisano
  • Autor

> Twój magik chce Cie naciągnąć

> kilka mądrych głów potwierdziło, że to odma

> -bede jutro to czyścił, ponoć pikuś

> szukaj jeszcze wątku pt:"szukam sobie problemu"

co do magika "mojego" to napewno nie chce mnie naciągnąć z kilku powodów:

1 znamy się od podstawówki

2. on bedzie to robił

3 za free !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 nic poz piwo.gif nie zarobi na tym więc czego ma mnie oszukiwać?

A co do czyszczenia to jak zrobisz to zapodaj jakąś fotrelazione dla laika, najlepiej z łopatologicznym tłumaczeniem. biglaugh.gif

Napisano

ktoś kiedys mówil ze w ogole dobrze zdjąć całą te rure prowadzącą z bloku silnika do przepustnicy i ją przeczyscici i jeszcze wyjąć jakąś sprezynke czy cóś w której sie odkłada syf - tylko nie pamietam czy po stronie silnika czy przepust...

Napisano
  • Autor

no własnie nie wiem o jaka sprężynke chodzi bo jesli dobrze pamiętem jak zmieniałem magistralę olejową to w tej dziurce żadnej spręzunki nie było (chyba)

Napisano
  • Autor

mam jeszcze pytanie do kolegi czy te rurki wskazane na fotce powinny tak wyglądać? TZN czy 1 nie powinna być osadzona na miejscu gdzie wychodzi II. Obie na końcach są zaślepione srubami wkręconym w środki rurrek. Podkreslam z to nie moja sprawka tylko magików od gazu którzy zakładali poprzednikowi instalkę.

U kolegi wyglądało to tak:

276608173-2.JPG

a u mnie tak:

276608173-1.jpg

Czy czasem końcówka nie musi byc nasadzona jak na foto wyzej? Z tym tylko że mam instalke LPG czy to jakaś różnica?

post-37593-14352469042122_thumb.jpg

Napisano

> skąd on sie tu wzioł? . Na fotce pod dolotem wodoczny jest olej nie

O, widzę że masz tak samo jak ja:-)))

Napisano

Klient sciemnial - cwaniaczki zawsze cos wymysla zeby bylo za co zjechac z ceny. U mnie rowniez saczy sie tam olej a wydmuchuje go odma - normalka. Musisz rozkrecic dolot i wsio przeczyscic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.