Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Dzisiaj dostałem z Sądu pismo informujące o wynagrodzeniu biegłego za wydanie opinii. Koszt 3,5 kzł. Pozew złożyłem na 3 kzł. Czyli koszt biegłego już przewyższył kwotę sporu. Jak przegram, to dojdzie koszt zastępstwa procesowego, czyli kasa dla prawnika TU Generali oraz koszty sądowe, dniówki dla świadków. Ale dam radę ich wszystkich spłacić, dam radę. Sprzedam motocykl, za którego naprawę TU Generali powinno zapłacić, bo ich klient spowodował wypadek. Potem usiądę na tarasie i strzelę sobie w łeb... :-)

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Wczoraj odbyła się trzecia rozprawa.

Wyrok w pierwszej instancji na moją korzyść! TU GENERALI przegrało!!! Czekam na uprawomocnienie lub odwołanie. Chętnie zakończę już tę farsę, ale jeśli TU GENERALI zechce się bawić dalej, to jestem gotowy!
Zawsze trzeba walczyć o swoje, tym bardziej, gdy prawda jest po naszej stronie.  :oki:

Napisano

Wczoraj odbyła się trzecia rozprawa.

Wyrok w pierwszej instancji na moją korzyść! TU GENERALI przegrało!!! 

Chętnie zakończę już tę farsę, ale jeśli TU GENERALI zechce się bawić dalej, to jestem gotowy!

Zawsze trzeba walczyć o swoje, tym bardziej, gdy prawda jest po naszej stronie.  :oki:

Dobrze, że sprawa przybrała taki obrót :)

Szkoda jednak, że musiało to się oprzeć o sąd, szkoda, że trwa to już dość długo (za chwilę będą 2 lata  8] ), ale widocznie taka jest "polityka" TU (nie tylko tego konkretnego, różnych): przeczekać, zniechęcić klienta, zarobić jak najwięcej... :facepalm:

Napisano
  • Autor

W sumie, to na razie straciliśmy 1 rok, bo dopiero w czerwcu '15 złożyłem pozew. Problem byłby, gdybym nie miał kasy na naprawę motocykla i musiałbym czekać na uprawomocnienie wyroku.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

TU Generali nie wniosło o uzasadnienie wyroku na piśmie. Jeszcze dwa tygodnie do uprawomocnienia lub dalszej zabawy.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Epilog- wyrok z klauzulą wykonalności oraz wnioskiem egzekucyjnym wysłałem do pani komornik w Warszawie. Szybka egzekucja i kasa już na moim koncie. Nie chcieli sami zapłacić, to komornik też zarobił łatwą kasę ;l .

Napisano

Czyli na kask z odsetek masz?  :) 

Napisano
  • Autor

Ok. 6 stów. Bardziej niż o pieniądze, chodziło mi o udowodnienie TU Generali, że nie będą sobie pogrywali. Dużo ludzi odpuszcza, gdy dostaną zaniżone odszkodowanie. Ja nie chciałem kasy, oddałem moto do ASO na naprawę bezgotówkową. Po prostu wkurzyli mnie i zrobiłem wszystko, aby utrzeć im ten przypudrowany nosek.