Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[K] auto do 35 tyś zł z "tym" czymś

Featured Replies

Napisano

Witam, od przyszłego roku będę szukać auta typowo dla siebie tzn dojazdy do pracy itp, czyli ok 10 tys km rocznie. Cena do 35 tys złotych, rocznik od 2003, ładne kombi, lepiej sedan lub limuzyna. Silnik bez znaczenia, ale zdecydowanie bardziej wolnossaca benzyna, napęd dowolny, skrzynia również

W czym problem? Ano w tym, że autem będę jeździł w zasadzie sam lub z partnerka i szukam czegoś co będzie miła odskocznią tzn albo fajnie prowadzący, zwawy hothatch, lub dobrze wyciszona limuzyna lub pomieszanie tego i tego :-)

W domu jest oszczędny diesel czyli C4 3d, 1.6hdi 110hp i 300 konny Saab 900, więc raczej stawiam na komfort i dobre wyposażenie.

Byłby miło gdyby auto nie paliło 20 litrów na 100km i raczej nie psuło się ponad standard.

Czego szukać, gdzie i co według Waszej opinii byłby dla Was autem spełniającym takie wymagania?

Z góry dzięki za wszystkie sugestie.

Napisano

Brera

Napisano
  • Autor

> BMW e60 lub e53 albo Touareg

E60 -w tych pieniądzach może być ciężko znaleźć na przykład zdrowe 530i, o 520i słyszałem średnie opinie, a wiadomo, że za te pieniądze auto będzie miało przebieg blisko 300 tys, wiec ryzyko awarii większe.

E53-trąci myszką i niespecjalnie wizualnie mi podchodzi.

Touareg-myślałem, ale z jakim motorem najsensowniej i czy czasami koszty utrzymania nie zabijają?

Napisano
  • Autor

Co do Brery nie brałem pod uwagę, ale rzeczywiście przykuwa uwagę. Z jakim silnikiem najlepiej?

Napisano

> Co do Brery nie brałem pod uwagę, ale rzeczywiście przykuwa uwagę. Z jakim silnikiem najlepiej?

według mnie najlepszy jest 2.0m-je 170koni, tylko z tym że on wychodził po 2010r wiec trochę budżetowo słabo. Poza tym zdrowy 2.4jtd też daje fajnie rade, pod warunkiem że jest zdrowy.

Napisano

> Co do Brery nie brałem pod uwagę, ale rzeczywiście przykuwa uwagę. Z jakim silnikiem najlepiej?

2.4 JTD, nie ze względu na to, że to jest diesel, tylko jest bardziej niezawodny niż 2.2JTS i tańszy niż 3.2 V6