Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Program do projektowania wnętrz

Featured Replies

Napisano

Chcę przemeblować mieszkanie dość radykalnie - potrzebuję sensownego DARMOWEGO softu (nie sieciowego-on line) na kompie którym da się zaprojektować nowy układ umeblowania.

Nie musi być 3D

Program musi mieć możliwość zapisania projektu do pliku na komputerze - dlatego większość online odpada.

Program powinien mieć możliwość podawania rozmiarów obiektów "z palca" a nie tylko rozciąganiem myszą.

Możecie coś doradzić.

Napisano

SweetHome 3D - chyba jest w wersji online i instalacyjnej. W tej pierwszej po zarejestrowaniu można zapisywać projekt.

Napisano

> Chcę przemeblować mieszkanie dość radykalnie - potrzebuję sensownego DARMOWEGO softu (nie

> sieciowego-on line) na kompie którym da się zaprojektować nowy układ umeblowania.

> Nie musi być 3D

> Program musi mieć możliwość zapisania projektu do pliku na komputerze - dlatego większość online

> odpada.

> Program powinien mieć możliwość podawania rozmiarów obiektów "z palca" a nie tylko rozciąganiem

> myszą.

> Możecie coś doradzić.

SketchUp!

Napisano

> Chcę przemeblować mieszkanie dość radykalnie - potrzebuję sensownego DARMOWEGO softu (nie

> sieciowego-on line) na kompie którym da się zaprojektować nowy układ umeblowania.

> Nie musi być 3D

> Program musi mieć możliwość zapisania projektu do pliku na komputerze - dlatego większość online

> odpada.

> Program powinien mieć możliwość podawania rozmiarów obiektów "z palca" a nie tylko rozciąganiem

> myszą.

> Możecie coś doradzić.

Sweet Home 3D. ok.gif

Mam, polecam ok.gif

darmowy do niekomercyjnych zastosowań, w pełni funkcjonalny zarówno 2D jak i 3D, łatwy w obsłudze, można ściągać dużo różnych mebli itd bo jest bardzo popularny.

No i nie wymaga mocnego kompa.

zrzut z jednego projektu grinser006.gif

288091219-salonjadalnia.png

post-63227-14352527338211_thumb.png

Napisano
  • Autor

Dzięki. Zobaczymy co to warte.

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Przydatny ten program. Trochę nieprzystosowane do blokowiska i ikeowych mebli tekstury, ale daje radę.

Napisano

> Przydatny ten program. Trochę nieprzystosowane do blokowiska i ikeowych mebli tekstury, ale daje

> radę.

tekstury możesz ściągać jakie chcesz, meble też. biblioteka obiektów obsługuje kilka najpopularniejszych formatów 3D.

Powiedzmy wchodzisz na stronę Koło, wybierasz ładny kibel i ściągasz sobie plik z tym kiblem zasysając to do programu. Banał.

Meble Ikea też dostępne łatwo.

Napisano

> Nie musi być 3D

> odpada.

> myszą.

> Możecie coś doradzić.

polecam ten z Leroy Merlin online

nie jest aż tak profesjonalny ale za to intuicyjny i łatwy w obdłudze

Napisano

> Sweet Home 3D.

> Mam, polecam

> darmowy do niekomercyjnych zastosowań, w pełni funkcjonalny zarówno 2D jak i 3D, łatwy w obsłudze,

> można ściągać dużo różnych mebli itd bo jest bardzo popularny.

> No i nie wymaga mocnego kompa.

> zrzut z jednego projektu

Czy jest wersjavtego programu na Win 8?

Napisano
  • Autor

> Czy jest wersjavtego programu na Win 8?

U mnie działa na 8.1, Vista, 7-64bit