Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aby świeciło jak psu...

Featured Replies

Napisano

A konkretnie dekle sprzęgła, alternatora itd...

Czym i jak wypolerować, aby pięknie świeciło?

To samo dotyczy felg... trochę je zapuściłem i chciałbym, aby znów nabrały trochę połysku...

Napisano

Kwestia gustu, w niektorych przypadkach wyglada fajnie a w niektorym jak agro Tuning - zalezy od modelu koloru..

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kwestia gustu, w niektorych przypadkach wyglada fajnie a w niektorym jak agro Tuning - zalezy od

> modelu koloru..

no to już wiemy, że każdy ma swój gust zlosnik.gif

a w temacie?

Napisano

> no to już wiemy, że każdy ma swój gust

> a w temacie?

no jak czym?

papierem sciernym różnej gradacji (od dołu zaleznie jakie są szkody ale pewnie od 400-600, w górę nawet do 2000). potem pasty polerskie. a na koniec wypadałoby to czyms bezbarwnym do aluminium zabezpieczyć.

Napisano
  • Autor

> no jak czym?

> papierem sciernym różnej gradacji (od dołu zaleznie jakie są szkody ale pewnie od 400-600, w górę

> nawet do 2000). potem pasty polerskie. a na koniec wypadałoby to czyms bezbarwnym do aluminium

> zabezpieczyć.

trochę mnie to przeraża... ale w sumie cała zima przed nami smile.gif

Napisano

> trochę mnie to przeraża... ale w sumie cała zima przed nami

koszt dobrych papierów sciernych to 30 PLN i masz wszystkie gradacje smile.gif pasta i jakis lakier to też grosze. i siadasz sobie z browarkiem i szlifujesz. nic strasznego - poogladaj Youtube smile.gif

jak masz szlifierke mimosrodową, i pady, to wogóle piękna sprawa - ale IMHO na ten 1 case nie warto kupować. ja w ten weekend wlasnie będę golenie leciał papierem, ale ja nie w chrom, a pod lakierowanie oczyszczam.

Napisano
  • Autor

> koszt dobrych papierów sciernych to 30 PLN i masz wszystkie gradacje pasta i jakis lakier to też

> grosze. i siadasz sobie z browarkiem i szlifujesz. nic strasznego - poogladaj Youtube

> jak masz szlifierke mimosrodową, i pady, to wogóle piękna sprawa - ale IMHO na ten 1 case nie warto

> kupować. ja w ten weekend wlasnie będę golenie leciał papierem, ale ja nie w chrom, a pod

> lakierowanie oczyszczam.

tego i tak pewnie nie spoleruję nie?

288094991-dekiel.JPG

post-13655-14352527368583_thumb.jpg

Napisano

> tego i tak pewnie nie spoleruję nie?

Da radę . Pytanie jak gruby jest ten dekiel? Bo można wszystko aby dziury nie zrobić grinser006.gif

Napisano

> Da radę . Pytanie jak gruby jest ten dekiel? Bo można wszystko aby dziury nie zrobić

ano. ale w takim wypadku to przydałoby się jakies narzędzie jednak. bo rędcznie to będzie katorga.

Napisano
  • Autor

> ano. ale w takim wypadku to przydałoby się jakies narzędzie jednak. bo rędcznie to będzie katorga.

w sumie to i tak do wymiany i tak, więc może to zdejmę i spróbuję spolerować?

najwyżej kupię nowe jak się dziura pojawi zlosnik.gif

Napisano

> w sumie to i tak do wymiany i tak, więc może to zdejmę i spróbuję spolerować?

> najwyżej kupię nowe jak się dziura pojawi

tez mi ta swiadomosc pomaga przystępować do takich robót smile.gif ino u mnie pewnie taniej, bo silnik i części z bandita 1200 to na wagę można dostać smile.gif

Napisano
  • Autor

> tez mi ta swiadomosc pomaga przystępować do takich robót ino u mnie pewnie taniej, bo silnik i

> części z bandita 1200 to na wagę można dostać

to mnie delikatnie blokuje, ale... i tak to trzeba wymienić smile.gif

Napisano

> tego i tak pewnie nie spoleruję nie?

Da rade. Tak wypolerowałem swoje koła ,było roboty bo to 4 koła..Dekle w moto tez robiłem to szło szybko.

Farbe smarujesz preparatem do zrywania powłok,zapomniał jak sie nazywa.Potem to juz papier ścierny,pasta w kostce PP i autosol.Nie myc chemia tylko woda i polerować autosolem co 2 tygodnie w aucie więcej zabawy bo z przodu od klocków szybko sie brudzi.

post-117562-14352527373048_thumb.jpg