Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Belki bagaznika dachowego

Featured Replies

Napisano

Co samochod to nowe belki, uchwyty itp, bo albo mocowania sa dedykowane w HB czy sedania albo dach mi sie powieksza w kombi. Teraz mam nowy wymysl techniki czyli niskie relingi wiec standardowe uchwyty nie pasuja.

Pytanie do praktykow - czy jesli zakupie mocowania Thule to niskich relingow da sie je przymocowac do belek Atera?

Bagaznik do kombi mam z firmy Atera, ale nie wiem czy mocowanie bedzie kompatybilne wiec bylbym wdzieczny za porade.

Napisano

Zależy jakie mocowania. Jeżeli standardowo mają rowki T, i do takich thule ma mocowania, to będzie pasować - bo ten standard jest jeden.

Jeżeli jednak np. thule ma cybanty, a belki są grube, to zaczepić się nie da.

Najlepiej w sklepie zapytaj.

Napisano

> Co samochod to nowe belki, uchwyty itp, bo albo mocowania sa dedykowane w HB czy sedania albo dach

> mi sie powieksza w kombi. Teraz mam nowy wymysl techniki czyli niskie relingi wiec standardowe

> uchwyty nie pasuja.

> Pytanie do praktykow - czy jesli zakupie mocowania Thule to niskich relingow da sie je przymocowac

> do belek Atera?

> Bagaznik do kombi mam z firmy Atera, ale nie wiem czy mocowanie bedzie kompatybilne wiec bylbym

> wdzieczny za porade.

Sprzedaj na allegro stare i kup nowe. Takie moje zdanie bo nie lubię kombinacji.

Napisano
  • Autor

> Sprzedaj na allegro stare i kup nowe. Takie moje zdanie bo nie lubię kombinacji.

Mam jeszcze drugie kombi do ktorego zakupilem Atere...

Napisano
  • Autor

> Zależy jakie mocowania. Jeżeli standardowo mają rowki T, i do takich thule ma mocowania, to będzie

> pasować - bo ten standard jest jeden.

> Jeżeli jednak np. thule ma cybanty, a belki są grube, to zaczepić się nie da.

> Najlepiej w sklepie zapytaj.

Ale rowki T sluza do mocowania akcesoriow na bagazniku a ja mowie o mocowaniu belek do lap je trzymajacych....

Napisano

> Ale rowki T sluza do mocowania akcesoriow na bagazniku a ja mowie o mocowaniu belek do lap je

> trzymajacych....

Jak kupowałem swoje belki, to był to zestaw belki (uniwersalne) + łapy do konkretnego modelu. Więc zapewne zaczepić się je da do wszystkiego - kwestia właśnie łap / mocowań do relingów.

Napisano
  • Autor

> Jak kupowałem swoje belki, to był to zestaw belki (uniwersalne) + łapy do konkretnego modelu. Więc

> zapewne zaczepić się je da do wszystkiego - kwestia właśnie łap / mocowań do relingów.

W Octavii mam standardowe relingi, pewnie takie jak ty w Superbie.

W A4 wymyslili juz inne i standardowe lapy do relingow nie pasuja. Tak wiec lapy musze kupic nowe, kwestia czy da sie to spiac z belkami od innego producenta, bo o ile Thule sprzedaje wszystkie czesci osobno, to Atera sprzedaje tylko komplety...