Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsu - silniki 1,8i 2.0 GDI da się zagazować

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie budowę i zasadę działania znam bo pisałem referta o tym silnik na koniec szkoły - to było dawno temu i wtedy te silniki wchodziły.

Pytanie gazowalne to to ? Czy lepiej odpuścić.

Napisano

Zagazować podobno się da ale wtryskiwacze benzynowe trzeba czyścić w myjce ultradźwiękowej co pół roku. Na szczęście po wyczyszczeniu działają jak nowe. I tak co pół roku.

Sam tego nie robiłem , informacje mam od gostka co w fachu robi dłużej ode mnie i to robił.

Niemniej , jeśli możesz to to omijaj.

Napisano

Idąc tym tropem, to można założyć II gen, albo i I. Uruchamiać z LPG i w ogóle olać jakiekolwiek wtryskiwacze. smile.gif

Wszystko można, ale IMHO nie tędy droga. To nie są silniki pod gaz.

Napisano

> Jak w temacie budowę i zasadę działania znam bo pisałem referta o tym silnik na koniec szkoły - to

> było dawno temu i wtedy te silniki wchodziły.

> Pytanie gazowalne to to ? Czy lepiej odpuścić.

teraz w instalacjach mozna ustawic ze auto w calym zakresie obrotow bedzie pracowalo na lpg + jakis % z czasu wtrysku podleje pb wiec moze nie beda sie zapiekac wtryskiwacze

tylko imo szkoda zachodu

Napisano

> teraz w instalacjach mozna ustawic ze auto w calym zakresie obrotow bedzie pracowalo na lpg + jakis

> % z czasu wtrysku podleje pb wiec moze nie beda sie zapiekac wtryskiwacze

> tylko imo szkoda zachodu

No to skoro to takie proste, to czemu do bezpośrednich wtrysków zakładane są instalacje 5 generacji?

Napisano

> No to skoro to takie proste, to czemu do bezpośrednich wtrysków zakładane są instalacje 5

> generacji?

nie napisalem ze to takie proste.

do raz a dwa ze np stagowskie instalacje do bezposredniego wtrysku tak wlasnie dzialaja, lpg wtryskiwany jest w kolektor ssacy a wtryski pb nie sa odcinane calkowicie.

tak samo brc

agis zrobil instalacje korzystajaca z wtryskiwaczy pb (wtryskwiaczy lpg nie ma w ogole) ale to nie jest wtrysk fazy lotniej tylko wlasnie cieklej