Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trackbar, drążek pancharda, drążek reakcyjny

Featured Replies

Napisano

Mam do wymiany to-to-coś w seryjnym WG 4.7

Poklikałem trochę po sklepach, rozstrzał cenowy od 215 do 750zł, firmy różne, dostępne są całe drążki i same tuleje, ceny tulei od 20 do 400zł spineyes.gif

Pomoże ktoś? grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Oddaj do regeneracji i zapomnisz o temacie.

W ramach zamknięcia tematu. Znalazłem chwilę, poczytałem, podpytałem.

Ameryki pewnie nie odkryłem, ale napiszę dla potomnych. Jak ktoś użyje szukajki to może zaoszczędzi sobie trochę czasu.

Okazało się, że drążek Panharda wymienia się w Jeep'ie tylko wówczas, kiedy ulegnie od mechanicznemu uszkodzeniu, ew. kiedy ktoś robi konkretne modyfikacje - wówczas zmienia go na regulowany. Najczęstszą usterka polega na zakończeniu żywota przez tuleje umieszczone na jego końcach i są one elementem wymiennym.

Rozstrzał cenowy owych tulei, waha się od 35 do 350zł (drożej też się pewnie znajdzie).

Według wszelkiej maści internetowych teoretyków/praktyków (trudno stwierdzić), jedynym sensownym i trwałym rozwiązaniem są produkty Super Pro (do WG/WJ, numer: SPF2832K). Dolnej półki pewnie nie ma co omawiać, średnia to poliuretany rodzimej produkcji z Olkusza - delikatnie pisząc - nie cieszące się najlepszą opinią. Czytając opisy, odniosłem wrażenie, że coś co możemy nazwać "standardem produkcji" zwyczajnie nie istnieje. Czasem elementy pasują, czasem nie. Ich żywotność również została określona jako raczej mierna.

Okazało się, że komplet poliuretanów które dostałem przy zakupie samochodu, to produkcja firmy Deuter, i zawiera potrzebny mi polibusz. Postanowiłem jednak zaoszczędzić ewentualnych nerwów sobie + mechanikowi i zamówiłem Super Pro.

Napisano

Jak nie masz zamiaru stosowac tych tulei to wyslij je mi smile.gif

Napisano

Cybul sprzedaje różne "ulepszone" wersje części zawieszeń do Jeepa