Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[LIII] Przegląd - co kupić i gdzie serwisować w Warszawie?

Featured Replies

Napisano

Wydaje mi się, że jak byłem w ASO to widziałem reklamówkę, zgodnie z którą przegląd auta to ok. 800 zł, ale w cenniku usług serwisowych widzę, że sama wymiana tarcz i klocków z tylu w ASO to prawie 1800 zł yikes.gif

Pytania są więc dwa:

1) Co kupić na własną rękę (2.0 dci, DPF),

2) Gdzie serwisować? Najbliżej mam chyba do ASO na Jerozolimskich.

Poza konkursem: dlaczego wymiana kompletu tarcz i klocków w LIII jest wyceniona na przeszło 3100 zł?

yikes.gif

Napisano

Detaliczny cennik Inter Carsu podaje, że tarcze tylne TRW to 1040 zł za 2 szt. Komplet klocków TRW 160 zł. Razem to 1200 zł.

Klocki przód 235, tarcze 420 to daje 655, czyli w sumie 1855 bez kosztów robocizny na częściach wciąż nie zapakowanych w pudełka Renault.

Napisano

wrzuc mi Vin na priva, to zrobie Ci mila wycene wink.gif przeciez nikt Ci nie borni pojechac lalka na przeglad z wlasnymi gratami smile.gif

Napisano

na szybko liczone, na TRW wyszlo mi 1570 zl z filtrami bez paliwa i Evolutionem Full techem smile.gif wiec nie ma takiej tagedii, wymiana tego wszystkiego no nie wiem... 500zl bym nie dal wink.gif wiec dalej jestes ~1kpln do przodu smile.gif

Napisano

Dlaczego musi być ASO?

Części wyjdą nie więcej niż 1200

Napisano
  • Autor

> Dlaczego musi być ASO?

> Części wyjdą nie więcej niż 1200

W sumie nie musi, ale poprzednimi autami jeździłem do ASO, bo robili dobrze i nie naciągali (np. o wymianę tarcz i klocków pytałem 3 lata z rzędu i sprzedałem z niewymienionymi wink.gif ).

Napisano

bo robili dobrze i nie naciągali

hehe.gif

Weź od nich fakturę pro forma i pokaż ją nam cool.gif

Napisano

> na szybko liczone, na TRW wyszlo mi 1570 zl z filtrami bez paliwa i Evolutionem Full techem wiec

> nie ma takiej tagedii, wymiana tego wszystkiego no nie wiem... 500zl bym nie dal wiec dalej

> jestes ~1kpln do przodu

Być może, ja wrzuciłem dla przykładu ceny detaliczne z IC - swoją drogą to kosmiczne przeważnie mają dla klienta "z ulicy".

Napisano

zolta.gif

Masz manie zagladania ludziom do portfela, a czasem wystarczy pomyslec ze ludziom nie oplaca sie marnowac czasu na szukanie, bo wola przez ten czas zarabiac pieniadze by moc je wydac...

Napisano
  • Autor

> bo robili dobrze i nie naciągali

Jeździłem do ASO przez ostatnich 5 lat. Zawsze płaciłem 800 - 900 zł (nigdy nie trzeba było robić nic poza standardowymi czynnościami).

Wcześniej jeździłem do różnych warsztatów i zwykle coś było nie tak, jak powinno.

> Weź od nich fakturę pro forma i pokaż ją nam

Już nie mam tamtego auta. Teraz mam Lagunę wink.gif

Napisano

> Masz manie zagladania ludziom do portfela, a czasem wystarczy pomyslec ze ludziom nie oplaca sie

> marnowac czasu na szukanie, bo wola przez ten czas zarabiac pieniadze by moc je wydac...

ale te zarobione pieniążki można lepiej wydać, aniżeli na darmozjadów z ASO prawda? wink.gif