Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stilo 1.9jtd 115KM wywala błędy, gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam, jechałem wczoraj Stilonem i podczas dotaczania się na biegu do skrzyżowania wywaliło błąd ASR failure, car security, water in fuel filter i czerwony check engine i silnik zgasł, po ponownym uruchomieniu sytuacja się powtórzyła, a gdy zgasiłem silnik to załączył się wentylator. Podczas powrotu na lince wentylator ciągle chodził i parę razy wyświetlił się "loose connection". Dziś nie dało się podłączyć z komputerem, bo komputer stilonowy nie dostaje zasilania. I jeden z przkaźników w tej skrzynce przy aku ciągle się włącza i wyłącza (jakby dostawał prąd i coś mu odcinało i tak ciągle)... Jakieś pomysły o co to chodzi? Może poratuje ktoś jakąś mądrą lekturą dotyczącą Stila? Jakiś eLearn czy coś?

Edit: Przeglądnąłem inny wątek i tam coś jest o zalaniu skrzynki, a ja byłem bezpośrednio przed zdarzeniem na myjce bezdotykowej i przejażdżka miała na celu osuszenie auta... Czy myślicie, że może tam się woda dostała i to tego wina? Jak zdejmowałem klemę z aku, żeby mu zrobić reset to była tam woda, ale raz, że od mycia minęło już kilka, może kilkanaście kilometrów, a dwa, że pod maską nie myłem zlosnik.gif

Napisano

> Witam, jechałem wczoraj Stilonem i podczas dotaczania się na biegu do skrzyżowania wywaliło błąd

> ASR failure, car security, water in fuel filter i czerwony check engine i silnik zgasł, po

> ponownym uruchomieniu sytuacja się powtórzyła, a gdy zgasiłem silnik to załączył się

> wentylator. Podczas powrotu na lince wentylator ciągle chodził i parę razy wyświetlił się

> "loose connection". Dziś nie dało się podłączyć z komputerem, bo komputer stilonowy nie

> dostaje zasilania. I jeden z przkaźników w tej skrzynce przy aku ciągle się włącza i wyłącza

> (jakby dostawał prąd i coś mu odcinało i tak ciągle)... Jakieś pomysły o co to chodzi? Może

> poratuje ktoś jakąś mądrą lekturą dotyczącą Stila? Jakiś eLearn czy coś?

> Edit: Przeglądnąłem inny wątek i tam coś jest o zalaniu skrzynki, a ja byłem bezpośrednio przed

> zdarzeniem na myjce bezdotykowej i przejażdżka miała na celu osuszenie auta... Czy myślicie,

> że może tam się woda dostała i to tego wina? Jak zdejmowałem klemę z aku, żeby mu zrobić reset

> to była tam woda, ale raz, że od mycia minęło już kilka, może kilkanaście kilometrów, a dwa,

> że pod maską nie myłem

w takiej pogodzie jaka teraz panuje, to nawet kilkadziesiąt kilometrów nie załatwi sprawy. Jeśli na klemach miałeś wodę to przyjrzałbym się skrzynce z bezpiecznikami, bo prawdopodobnie ją przypadkiem zalałeś

Napisano

> skrzynka do czyszczenia, tam sa sciezki jezeli woda bedzie ktoras laczyc beda cyrki

dokładnie, są 4 warstwy i samoczynnie tak łatwo nie wyschnie

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Dziś zobaczę co z tą skrzynką

Napisano
  • Autor

> w takiej pogodzie jaka teraz panuje, to nawet kilkadziesiąt kilometrów nie załatwi sprawy

Chodziło o osuszenie go z zewnątrz smile.gif

Napisano
  • Autor

Wina styków przy tej skrzynce, spirytus dał radę ok.gif

Dzięki za pomoc smile.gif

Napisano

> Wina styków przy tej skrzynce, spirytus dał radę

> Dzięki za pomoc

Styki to nie wszystko, jednak wziął bym się za rozebranie tej skrzynki, pracy nie jest sporo a poza tym to nic trudnego

Napisano
  • Autor

> Styki to nie wszystko, jednak wziął bym się za rozebranie tej skrzynki, pracy nie jest sporo a poza

> tym to nic trudnego

Wczoraj jeszcze przed wyjęciem tej z samochodu kupiłem drugą. Za 20zł to szkoda zabawy z rozbieraniem, jak będzie źle to podmienię na tą drugą, a jak dalej będzie źle to się zobaczy zlosnik.gif Póki co działa smile.gif