Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F 99' Oryginalne radio i brak RDS na wyświetlaczu

Featured Replies

Napisano

Witam,

Autko od nowości w rodzinie nic nie kopane. Jeździło z kaseciakiem (auto po dziadku) data stale się świeciła na wyświetlaczu po włączeniu radia, czyli tak jak powinno być. Zmiana na oryginalne radio Delco DCR500 i data zaczęła gasnąć i nie nie wyświetla. Brak RDS. Myślałem, że jak włożę oryginał to zacznie wyświetlać.

W mojej Astrze G jak włożyłem nieoryginalne radio to musiałem odłączyć jeden z przewodów żeby data nie gasła a tutaj przy oryginalnym gaśnie confused.gif

Auto od nowości w rodzinie, przeglądałem przewody przy kostce iso i samym wyświetlaczu to żaden z przewodów nie jest przecięty czy wypięty z kostki, nikt tam nie kopał.

Jakieś pomysły?

Pozdrówka

EDit:

Radio jest sprawne bo wcześniej jeździło w Omedze B i działało ok.

Na elektrodzie czytałem o zmianie z DIGT10 na DIGT8. Jak to zrobić?

Po wyciągnięciu panelu z radia wyskakuje komunikat : PANEL. Więc coś tam działa.

Napisano

Zmianę liczby znaków na wyświetlaczu TID uzyskujemy przez przytrzymanie klawiszy 3 i 5 (lub 4 i 6) w momencie włączania radia. Trzymamy tak długo, aż pokaże się napis, który nas interesuje, tzn. DIGIT8 lub DIGIT10.

O ile pamiętam, to w AG TID musi być zaprogramowany do wyświetlania RDS, robi się to Techem2. W AF to nie wiem, ale być może jest taka samo: jak auto wyjechało z fabryki bez radia, to RDS jest wyłączony i trzeba go aktywować.

Opcje produkcyjne auta można sprawdzić po nr VIN w EPC.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzięki. Rano przed pracą spróbuje z tą kombinacją klawiszy i dam znać.

Mogę jeszcze dodać, że poprzednie radyjko zostało zainstalowane w salonie przed odbiorem auta ok.gif

Napisano

> poprzednie radyjko zostało zainstalowane w salonie przed odbiorem auta

Jesli nie było "oplowskie bez wyświetlacza", to RDS nie musieli w TID aktywować, bo nic by to nie dało...

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Kombinacja 3+5 zadziała i wyświetlacz śmiga smile.gif Dzięki wielkie za pomoc smile.gif