Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile może kosztować pokrycie garażu papą

Featured Replies

Napisano

Kupiłem garaż murowany ale niestety dach nieco przecieka więc muszę wymienić papę ( albo dołożyć kolejna warstwę). Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Wiem że bez dokładniejszych danych to trudne pytanie ale chodzi raczej o rząd wielkości.

Napisano

> Kupiłem garaż murowany ale niestety dach nieco przecieka więc muszę wymienić papę ( albo dołożyć

> kolejna warstwę). Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Wiem że bez dokładniejszych danych

> to trudne pytanie ale chodzi raczej o rząd wielkości.

Papa na włókninie poliestrowej licz 25 złotych za m2 (poszukaj w necie specyfikacji), dekarz licz 15-20-25 za m2 zgrzewania. W cenie powinien zrobić poprawić obróbki blaccharskie.

Napisano

> Kupiłem garaż murowany ale niestety dach nieco przecieka więc muszę wymienić papę ( albo dołożyć

> kolejna warstwę). Z jakimi kosztami powinienem się liczyć? Wiem że bez dokładniejszych danych

> to trudne pytanie ale chodzi raczej o rząd wielkości.

Sprawdz po ile butla gazowa 11kg i palnik oraz papa, ktora przemnoz przez m2 z zakladem grinser006.gif

Napisano

> Sprawdz po ile butla gazowa 11kg i palnik oraz papa, ktora przemnoz przez m2 z zakladem

Butli nie zużyje jednej na garażu, ile tam może być metrów 20-40 (może wtedy coś z drugiej)?

Dekarze liczą m2 papy, nie powierzchni (z reguły).

Napisano

> Butli nie zużyje jednej na garażu, ile tam może być metrów 20-40 (może wtedy coś z drugiej)?

> Dekarze liczą m2 papy, nie powierzchni (z reguły).

Dlatego pisalem, zeby policzyl sobie materialy i sam zrobil. Nie jest to specjalnie trudna robota - zerwac stare, przy okazji obejrzec stan dachu i ponaprawiac tu i owdzie, po czym polozyc nowa pape. Na te 20-40m2 to jedna dniowka.

Napisano

> Kupiłem garaż murowany, dach nieco przecieka więc muszę wymienić papę ( albo dołożyć

> kolejna warstwę). Z jakimi kosztami powinienem się liczyć?

W mojej okolicy najemnicy biorą 600-750zł przy następujących założeniach:

- nie wnikają w stan obecnego poszycia, ew. fałdy/buły tłuką młotkiem, by za bardzo nie odstawały

- garaż ma wymiary ~3x6m

- mają swoje materiały - nie interesuje Cię zakup, transport, gaz, palnik itp.

- kładą jedną warstwę papy (nie wiem, jakiej grubości, podejrzewam, że dają co tańsze)

- 600zł bierze brygada dwuosobowa

- 750zł bierze brygada trzyosobowa grinser006.gif (dwóch fizycznych i kierownik)

Sam zrobiłem sobie dach we własnym zakresie: zerwanie starego poszycia aż do wylewki, naprawa ubytków i pęknięć, przy okazji montaż nowego komina i obróbki blacharskiej (koniec dachu, nad rynną), odtworzenie pokrycia w ilości warstw: pięć (trzy podkładowe, dwie nawierzchniowe).

Palnik mam, butle wypożyczałem, całkowity koszt operacji to ~1500zł.