Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłokietnik SC II

Featured Replies

Napisano

Jeden chętny jest poszukiwany, któremu chce się poświęcić parę minut ku chwalę nauki i pomocy zlosnik.gif

Otóż. Wg jednej mądrej instrukcji serwisowej w skrzynce bezpieczników pod fotelem znajduje się bezpiecznik który odpowiada za zasilanie światła, silnika blokady i zapalniczki w podłokietniku - ma on wartość 10 A. Instrukcja ta jest w języku polskim

Wg drugiej, zapewne równie mądrej, instrukcji ze schematami elektrycznymi, ten sam 10A bezpiecznik zabezpiecza tylko gniazdo zapalniczki w podłokietniku. Instrukcja ta jest w języku hiszpańskim.

W mojej skrzynce ten bezpiecznik jest, wychodzi z niej drut, ale wtyczki od konsoli nie znalazłem.... Wg schematu drut ten wchodzi w złącze R2 które jest mega wielką wtyczką pod fotelem - do tej wtyczki jeszcze nie doszedłem patrzeć czy wychodzi stamtąd gdzieś kabel.

Teraz prośba - może ktoś wyjąć szufladę wyjąc ten bezpiecznik sprawdzić gdzie nie ma prądu? Bezpieczni to 10A ten obok 25A

foto poniżej.

Trzeba sprawdzić czy jest światło w schowku, czy silnik blokady schowka działa, czy jest prąd w zapalniczce po wyjęciu tego bezpiecznika.

288293443-2015-03-0716.08.03.jpg

post-36421-14352529244865_thumb.jpg

Napisano

u mnie - po wyjęciu tego bezpiecznika schowek można przesuwać i światło w schowku jest ok.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie - po wyjęciu tego bezpiecznika schowek można przesuwać i światło w schowku jest

a prąd w gniazdku w podłokietniku?

Napisano

> a prąd w gniazdku w podłokietniku?

nie sprawdziłem, ale na 99% jest, bo ten bezpiecznik również za to odpowiada (gniazdo akcesoriów)

523368bezpieczniki_pod_siedz.jpg

Napisano
  • Autor

> nie sprawdziłem, ale na 99% jest, bo ten bezpiecznik również za to odpowiada (gniazdo akcesoriów)

no właśnie, wg tej instrukcji - tak, ale wg schematów elektrycznych, które mam w wersji hiszpańskiej, ten bezpiecznik (1531) odpowiada tylko i wyłącznie za gniazdo zapalniczki w konsoli centralnej (1387)

Reszta - zarówno zasilanie dla silnika blokady (1518) jaki i oświetlenie jest sterowane ze skrzynki bezpieczników koło kierownicy (260)

288297887-Przechwytywanie.JPG

Ale w sumie mniejsza z tym, mam już inny pomysł na realizację oświetlenia i zasilania dla podłokietnika i gniazdek akcesoriów pod tylną kanapą.

Tak czy siak dzięki 20.GIF

post-36421-14352529308948_thumb.jpg

Napisano

> no właśnie, wg tej instrukcji - tak, ale wg schematów elektrycznych, które mam w wersji

> hiszpańskiej, ten bezpiecznik (1531) odpowiada tylko i wyłącznie za gniazdo zapalniczki w

> konsoli centralnej (1387)

> Reszta - zarówno zasilanie dla silnika blokady (1518) jaki i oświetlenie jest sterowane ze skrzynki

> bezpieczników koło kierownicy (260)

> Ale w sumie mniejsza z tym, mam już inny pomysł na realizację oświetlenia i zasilania dla

> podłokietnika i gniazdek akcesoriów pod tylną kanapą.

> Tak czy siak dzięki

a bezpiecznik od żarówki w podłokietniku gdzie jest hmm.gif

Napisano
  • Autor

> a bezpiecznik od żarówki w podłokietniku gdzie jest

w "torreadorów" w skrzynce bezpieczników koło kierowcy, bezp. 5A oznaczony 1K, z tym, że bezpiecznik jest za przekaźnikiem z powyższego rysunku, tym 1507 (czyli żarówka, przekaźnik, bezpiecznik)