Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Toledo II 1.8 20v

Featured Replies

Napisano

Czesc wink.gif Znajomy chce zalozyc LPG do samochodu jak w temacie, dostalismy taka oferte z warsztatu:

komp: SEC-ECO

reduktor: Alaska

wtryski: OMVL REG

2100zl

Zbuntowalem sie z reduktorem i za +100zl moga zalozyc KME TUR, moim zdaniem chyba lepsza opcja. Mam racje ?

Drugie pytanie o SEC-ECO co to jest? Warte to zalozenia?

I pytanie jak ten silnik znosi gaz?

Jaka najwieksza butla tam wchodzi? Moze troche podnosic bagaznik jak wejdzie wieksza

Pozdro i dzieki za odpowiedzi wink.gifpiwo.gif

Napisano

W swoim Tolku mam butle Bormech 55l 630x225mm, do pustej tankuje 48-49l. Podłoga jest na płasko.

Napisano

kompa bym nie montowal

alaska tez nie

wtryski moga byc.

silnik jest specyficzny, i z gazem wspolpracuje dobrze, ma tylko taka przypadlosc ze szarpie na gazie w pewnych momentach. sa to sposoby jedne lepsze drugie gorsze.

do tej pory chyba tylko firma alex (komputer optima) rozpracowala ten problem

wtryski omvl lub ac lub barracudy

red. - tur albo ac r01

komp - moze ta optime ale nie wiem kto to montuje. jak nie to stag

Napisano

> kompa bym nie montowal

możesz to jakoś uzasadnić ? Czy nie znam więc nie.

Napisano

> możesz to jakoś uzasadnić ? Czy nie znam więc nie.

za same zlacze na zwykle stare wytyczki bez uszczelnienia bym nie wzial, chyba ze cena bylaby znacznie tansza od konkurencji , a nie jest

Napisano

> za same zlacze na zwykle stare wytyczki bez uszczelnienia bym nie wzial, chyba ze cena bylaby

> znacznie tansza od konkurencji , a nie jest

Ja tego nie bronię ale to nie jest powód żeby nie montować. Stag 200 był zrobiony tak samo i wiele sterowników w dalszym ciągu działa i nie chce się popsuć.

Cena jest niższa niż stag 4 eco a opcji w programie jest dużo więcej niż w stagu , chociażby auto ATS czyli coś jak isa , która jest dostępna w dużo droższej trzysetce staga.

Montowaliśmy tego sporo i powiem Ci , że sterowniki są bardzo mało awaryjne , czego nie można powiedzieć o sec-u 6-cyl , bo te po półtora roku używania padają jeden za drugim frown.gif

Poza tym komputer jest mniejszy a co za tym idzie zawsze znajdzie się dla niego jakieś sensowne miejsce pod maską , jest mniej przewodów niż w stagu więc montaż jest szybszy i ma mniejszą i ładniejszą centralkę ale to już rzecz gustu. Ogólnie , nie jest z tym tak źle.

Napisano

a ja bym się podpiął pod temat, czy silnik VW 1.8 z Tubro w wersji 150km, i 180 km to ten sam silnik tylko z turbo?

współpracuje z gazem?

Napisano

> a ja bym się podpiął pod temat, czy silnik VW 1.8 z Tubro w wersji 150km, i 180 km to ten sam

> silnik tylko z turbo?

> współpracuje z gazem?

ten sam. Jest lekka roznica bo przy T jest mniejsza kompresja. Dodatkowo brak klap w kolektorze ssacym

Napisano

> Ja tego nie bronię ale to nie jest powód żeby nie montować. Stag 200 był zrobiony tak samo i wiele

> sterowników w dalszym ciągu działa i nie chce się popsuć.

> Cena jest niższa niż stag 4 eco a opcji w programie jest dużo więcej niż w stagu , chociażby auto

> ATS czyli coś jak isa , która jest dostępna w dużo droższej trzysetce staga.

> Montowaliśmy tego sporo i powiem Ci , że sterowniki są bardzo mało awaryjne , czego nie można

> powiedzieć o sec-u 6-cyl , bo te po półtora roku używania padają jeden za drugim

> Poza tym komputer jest mniejszy a co za tym idzie zawsze znajdzie się dla niego jakieś sensowne

> miejsce pod maską , jest mniej przewodów niż w stagu więc montaż jest szybszy i ma mniejszą i

> ładniejszą centralkę ale to już rzecz gustu. Ogólnie , nie jest z tym tak źle.

ja przerobilem kilkanascie sztuk agisa mini (jakies 295 zl w sieci za sterownik) i jest mniejszy ma duzo funkcji itd ale duzo fajnych funkcji nie znaczy ze dziala to dobrze. tego seca nie znam ale z wynalazkow sie juz wyleczylem smile.gif

Napisano

> ja przerobilem kilkanascie sztuk agisa mini (jakies 295 zl w sieci za > sterownik) i jest mniejszy ma

> duzo funkcji itd ale duzo fajnych funkcji nie znaczy ze dziala to

> dobrze.

Widzisz... Te funkcje są przeważnie niepotrzebne ale jeśli są , to czasem się przydają.

>tego seca nie znam

> ale z wynalazkow sie juz wyleczylem

Trzeba zdefiniować "wynalazek". Dla mnie wynalazek , to jest instalacja robiona dla konkretnego zakładu i dodatkowo hasłowana. Sigas bez żadnych korekt , robiony przez Versusa z Mińska , który też jest niezłą kupą. Scirocco na bazie kme , bez żadnych opcji diagnostycznych... , DT-gaz z lublina - wszystkie instalacje zahasłowane... , czy instalacje robione dla hurtownika Czech ( akurat tu tragedii nie ma ) ...

A z Lecho to aż tak źle nie jest.

Napisano

> Widzisz... Te funkcje są przeważnie niepotrzebne ale jeśli są , to czasem się przydają.

tak masz racje, jesli dzialaja poprawnie

> Trzeba zdefiniować "wynalazek". Dla mnie wynalazek , to jest instalacja robiona dla konkretnego

> zakładu i dodatkowo hasłowana. Sigas bez żadnych korekt , robiony przez Versusa z Mińska ,

> który też jest niezłą kupą. Scirocco na bazie kme , bez żadnych opcji diagnostycznych... ,

> DT-gaz z lublina - wszystkie instalacje zahasłowane... , czy instalacje robione dla hurtownika

> Czech ( akurat tu tragedii nie ma ) ...

> A z Lecho to aż tak źle nie jest.

nie twierdze ze to zly sterownik. podszedlbym do niego z rezerwa, z checia przetestowalbym