Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaz pod klapką wlewu paliwa - plastik

Featured Replies

Napisano

Witam.

Przymierzam się do zamontowania gazu w Chevrolecie Aveo T300, chciałem aby wlew gazu był umieszczony pod klapką wlewu paliwa, ale niestety jest tam sam plastik. Gazownik powiedział że nie poleca montażu w tamtym miejscu z uwagi na to że ten plastik głównie w zimie może popękać. Czy macie montowane wlewy gazu w takich plastikowych obudowach?

Chciałem mieć w tym miejscu głównie z uwagi na to, żeby ten wlew nie rzucał się za bardzo w oczy z uwagi na coraz więcej zakazów wjazdu samochodów z instalacjami gazowymi.

Napisano

Miałem w Linei pod klapką, a tam guma i plastik. Gaziarz wstawił tam dodatkowe grubsze podkładki z góry i od spodu w miejscu przykręcenia gniazda pod końcówkę wlewu. Tankowałem średnio 2-3 razy w tygodniu przez 1,5 roku i nic nie odpadło.

Twój macher pewnie ma lenia smile.gif

Napisano

Mam w Megane wlew pod klapką, miałem też w Mondeo pod klapką, nie było problemu .... poza jednym. W Mondeo, w związku z tym, ze było trudne dojscie przewodem gazowym, był zgięty i miał mniejszą przepustowośc (wolniej sie tankowało).

Ale czy mam plastik ? niewiem.gif Po wyjsciu z pracy sprawdze.

Napisano
  • Autor

>

> Ale czy mam plastik ? Po wyjsciu z pracy sprawdze.

To sprawdź bo jeśli miałbym metal, to nie byłoby problemu.

Napisano

obawiam się ,ze Twój gazownik może mieć rację. w pandzie mam pod klapką, z tym że jest tam za mało miejsca na normalny wlew, więc jest dokręcana przejściówka. przy tankowaniu widzę jak pistolet z wężem ''ciągnie'' tą końcówkę ku dołowi i mam wrażenie, ze jakby tam był plastik, to już by się to wszystko urwało

Napisano

w PII fl tez mam wlew pod klapka PB + dokręcana końcówka i też sama blacha wokół wlewu się odkształca trochę wskutek ciężaru od pistoletu z wężem od lpg. Blacha jak żyletka niestety wink.gif

Napisano

> Witam.

> Przymierzam się do zamontowania gazu w Chevrolecie Aveo T300, chciałem aby wlew gazu był

> umieszczony pod klapką wlewu paliwa, ale niestety jest tam sam plastik. Gazownik powiedział że

> nie poleca montażu w tamtym miejscu z uwagi na to że ten plastik głównie w zimie może popękać.

> Czy macie montowane wlewy gazu w takich plastikowych obudowach?

> Chciałem mieć w tym miejscu głównie z uwagi na to, żeby ten wlew nie rzucał się za bardzo w oczy z

> uwagi na coraz więcej zakazów wjazdu samochodów z instalacjami gazowymi.

Mam w Megane 2 pod klapką w plastiku, tam jest fabrycznie miejsce przewidziane. Od 14kkm spokój smile.gif

Napisano

do tego oryginalnie montowane LPG firmy BRC do AVEO t300 w Polsce nie było natomiast np we Włoszech było i właśnie we wlewie był montowany wlew LPG

Napisano

> To sprawdź bo jeśli miałbym metal, to nie byłoby problemu.

Plastik, ale wygląda, ze fabrycznie przygotowany pod wlew gazu.

62628017297825977333.jpg

Napisano

> Witam.

> Przymierzam się do zamontowania gazu w Chevrolecie Aveo T300, chciałem aby wlew gazu był

> umieszczony pod klapką wlewu paliwa, ale niestety jest tam sam plastik. Gazownik powiedział że

> nie poleca montażu w tamtym miejscu z uwagi na to że ten plastik głównie w zimie może popękać.

> Czy macie montowane wlewy gazu w takich plastikowych obudowach?

> Chciałem mieć w tym miejscu głównie z uwagi na to, żeby ten wlew nie rzucał się za bardzo w oczy z

> uwagi na coraz więcej zakazów wjazdu samochodów z instalacjami gazowymi.

Ja mam w Scenicu II. I nic nie pęka. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Znalazłem fotkę

Chrob --> wygląda na bardzo solidnie zrobione, gazownik się postarał.