Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnięcie bravy

Featured Replies

Napisano

Od pewnego momentu moja brava zaczela gasnac przy pierwszym odpaleniu z rana(tak samo na gazie jak i na paliwie). Przy zatrzymywaniu np. przed swiatlami gasla, a potem nie chciala odpalic(tak jakby nie dostawala paliwa). Jak juz odpalila bylo wszystko dobrze. Dodam jeszcze ze spala ogromne ilosci gazu na poziomie 12 litrow w trasie, 15 po miscie:( <Auto zaczyna mnie doprowadzac powoli do rozpaczy> Co to moze byc?? Jeszcze jedno pytanie.... Jak mozna zersetowac komputer w tym ustrojstwie?? Z góry dzieki za odpowiedź

Napisano

witam serdecznie .....

sorki smile.gif

alr trudno coś Ci poradzić, jak nie wiemy jaki masz silniczek, instalke LPG, skąd przybywasz......itd....itp......

to jest co prawda forum tematyczne.....ale.........wróżki tu jeszcze nie mamy.......na etacie..... jump.gif

ps:

mini - pici w profilku..........no i jakieś moze "dzień dobry"...........

Napisano

Witam nowego kolegę 20.GIF

Proponowałbym uzupełnić profilek, łatwiej będzie pomagać

przy pytaniach: jakie auto, silnik...

Napisano
  • Autor

Sorki wszystkim!!

Wyszlo na to ze jestem bez wychowania:p ale nie zdazylem przeczytac regulaminu i wogole....

Witam wszystkich!!!! na forum <poprawie sie:P>

Napisano

> Sorki wszystkim!!

waytogo.gif

> Wyszlo na to ze jestem bez wychowania:p ale nie zdazylem przeczytac

> regulaminu i wogole....

> Witam wszystkich!!!! na forum

Witaj ponownie 20.GIF

Masz gaz w autku??

Napisano
  • Autor

> Witaj ponownie

> Masz gaz w autku??

Mam gaz ale nie mam pojecia jaki:( Zapomnialem dodac ze auto wariuje z obrotami brawa 1.4 12v

Napisano

Witaj 20.GIF

Ja ma trochę inny problem ale w sumie podobny ... mnie gaśnie przy manewrach na parkingu zwłaszcza jak jest snieg, jak nie wsadzę but.gif w podłogę i nie podniosę do 3000 albo choć 2500 zlosnik.gif to klapa zwłaszcza na gazie, terstowałem wszystko, paliwka, filtry składy mieszanek i czas chyba zrobić zabieg modo Patre na krokowcu wink.gif bo coś mi się wydaje że tam patologia umieszczona być musi, ale nie wiem czy w 1.4 wygląda to podobnie, najpewniej tak

Napisano

Jeszcze jedno

> pytanie.... Jak mozna zersetowac komputer w tym ustrojstwie?? Z

> góry dzieki za odpowiedź

Odepnij aku na jakis czas , najlepiej 2-3 h lub wypnij kompa

Napisano

> Mam gaz ale nie mam pojecia jaki:( Zapomnialem dodac ze auto wariuje

> z obrotami brawa 1.4 12v

Krokowiec

Napisano

> Sorki wszystkim!!

> Wyszlo na to ze jestem bez wychowania:p ale nie zdazylem przeczytac

> regulaminu i wogole....

> Witam wszystkich!!!! na forum

właściciel bravki bez wychowania?!

cos takiego nie istnieje waytogo.gif

witaj 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Krokowiec

Silnik krokowy byl sprawdzany i rzekomo jest dobry. Wymienilem wczoraj czujnik polozenia przepustnicy bo tamten byl sypniety to teraz auto tak nie gasnie czasami sie przydlawi i go zamuli, a na ssaniu auto ma prawie 3000 obrotow:( o co z tym chodzi?

Napisano

> Od pewnego momentu moja brava zaczela gasnac przy pierwszym odpaleniu

sprawdź w jakim stanie jest rozruszmik/alternator, co z olejem i przeczyść filtr powietrza,

> z rana(tak samo na gazie jak i na paliwie). Przy zatrzymywaniu

być może masz źle wysterowaną instalację gazową

Sprawdź czy masz odwrócony przewód doprowadzający powietrze do filtra, jeśli jest w oryginalnym miejscu (tzn przodem ...do przodu biglaugh.gif to odwróć jego początek w stronę komory silnika). chodzi o mniejszą "kaloryczność" gazu niż benzyny (nie potrzebuje tyle aż powietrza i dławi się przy jego nadmiarze)

możliwe też że skończył się żywot reduktora gazu.

> np. przed swiatlami gasla, a potem nie chciala odpalic(tak jakby

> nie dostawala paliwa).

miałem te same objawy na początku posiadania auta, niestety opkazało się (po 14wizytach w serwisie, wymianie wszystkiego czego nie tyrzeba było i groźbach z mojej strony skierowania sprawy do sądu) że winna jest centralna jednostka sterowania (komputer) i trzeba go było wymienić (wtedy kosztowało to ok. 2000zł). Całe szczęście że auto było na gwarancji...

> Jak juz odpalila bylo wszystko dobrze.

stawiam na winę ze strony instalacji.

Jeśli posiadasz jedną z pierwszych generacji instalacji gazowych, którą włączasz samodzielnie (po przekroczeniu określonych obrotów) to musisz pamiętać że auto raczej nie będzie chciało odpalić jeśli przejedziesz któtki odcinek, silnik nie złapie temperatury, przełączysz na gaz i zgasisz silnik... instalacja musi się rozgrzać do odpowiedniej temperatury żeby działała prawidłowo

> Dodam jeszcze ze spala ogromne ilosci gazu na poziomie 12 litrow

> w trasie, 15 po miscie:(

musisz wysterować instalację gazową, albo czasem zdjąć nogę z gazu biglaugh.gif

> pytanie.... Jak mozna zersetowac komputer w tym ustrojstwie??

jeśli odłączysz akumulator na około 30min dane się zresetują. Przebieg i inne podstawowe informacje oczywiście pozostaną biglaugh.gif

Napisano

> Od pewnego momentu moja brava zaczela gasnac przy pierwszym odpaleniu

> z rana(tak samo na gazie jak i na paliwie). Przy zatrzymywaniu

> np. przed swiatlami gasla, a potem nie chciala odpalic(tak jakby

> nie dostawala paliwa). Jak juz odpalila bylo wszystko dobrze.

> Dodam jeszcze ze spala ogromne ilosci gazu na poziomie 12 litrow

> w trasie, 15 po miscie:( Co to moze byc?? Jeszcze jedno

> pytanie.... Jak mozna zersetowac komputer w tym ustrojstwie?? Z

> góry dzieki za odpowiedź

Miałem bardzo podobną historię. Działy się cuda: obroty były nierówne, gasła na światłach, zapalała się kontrolka wtrysku i przymulało.

Najpierw pojechałem do mechaniora, a on mi że alternator jest do wymiany. I żeczywiście był pęknięty. Po wymianie na nowy było lepiej, ale jeszcze nie całkiem dobrze - obroty falowały i gasł. Potem wymieniłem zlosnik.gifsilnik krokowy (regulator wolnych obrotów) i myślałem że już teraz to na pewno musi być w porządku.

A tu nic z tego. Obroty już nie falowały, ale jak stanąłem na światłach i nie trzymałem nogi na gazie to gasł.

Następnym moim krokiem był płyn STP ,,czarny'' do czyszczenia wtrysków - pomogło na tyle, że nie pojawiała się już kontrolka wtrysku i nie przymulało go, ale dalej mi gasł na wolnych obrotach.

No i w końcu to co spędzało mi sen z powiek przez trzy miesiące to.......rozwalona wtyczka od silnika krokowego.

Wtyczka wyglądała jakby ktoś w nią uderzył kilka razy młotkiem - wszystkie kabelki były prawie na wierzchu i można było z nimi robić co się chce. Wyjąłem ją poukładałem kabelki, wcisnąłem z powrotem i od czterech miesięcy - samochód nie ten sam.

Nie wiem co w twoim siedzi, ale może ta historyjka ci się przyda.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.