Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większa pompa hamulcowa

Featured Replies

Napisano

Od czego można zastosować pompę hamulcową o większej wydajności (większej średnicy tłoczków)?

Napisano

> Od czego można zastosować pompę hamulcową o większej wydajności (większej średnicy tłoczków)?

Ja wlasnie skonczylem skladac uklad.

Serwo punto1+pompa alfa 145 srednica tloczka 22,2

mocowanie serwa z pedalem zostawilem ori,pedal jest trochę wyżej ale mi nie przeszkadza .

Napisano
  • Autor

> Ja wlasnie skonczylem skladac uklad.

> Serwo punto1+pompa alfa 145 srednica tloczka 22,2

> mocowanie serwa z pedalem zostawilem ori,pedal jest trochę wyżej ale mi nie przeszkadza .

Wejście pompy do serwa jest inne w sc i punto jeśli się nie mylę. Jeśli stosujesz serwo z punto musisz zastosować pompę z punto. Czy do serwa sc da sie podłączyć pompę z punto? Dokładniej rzecz biorąc chodzi mi o to, że pompa z sc ma takie samo mocowanie jak maluchowska, dzięki czemu bez problemu mogłem założyć pompę z sc do pokraka. Czy zatem jest jakaś pompa o większej średnicy tłoczka i mocowaniu jak seryjna seicento?

Napisano

> Ja wlasnie skonczylem skladac uklad.

> Serwo punto1+pompa alfa 145 srednica tloczka 22,2

> mocowanie serwa z pedalem zostawilem ori,pedal jest trochę wyżej ale mi nie przeszkadza .

moze byc tak, ze nie bedzie ci pompa odbijac...niby trzeba drugi otwor nawiercic na sztandze by zniwelowac problem dluzszej sztangi w serwie z PI

• 1 rok później...
Napisano

Pytanie

Zrobiłem cały nowy układ hamulcowy, nowe elastyczne przewody, część sztywnych w miedzi (idące na tył).

Hamulce zostały seria, ale zastosowałem serwo od P1 i pompę od Punto GT 22.2mm (tak na zaś pod wentyle z przodu i tarcze z tyłu).

W trzpieniu serwa wywierciłem otwór dodatkowy do pedału hamulca.

Teraz pytanie: przy seryjnych hamulcach i zamocowaniu pedału w nowy otwór w trzpieniu pedał idzie dość mocno w podłogę.

Zamontować go przy seryjnych hamulcach na stary otwór, a na nowy dopiero jak dam tarcze wszędzie? czy coś się skopało?

Napisano
5 godzin temu, Michaswawa napisał:

zapowietrzony układ

hmnn, odpowietrzał mechanik więc chyba nie skopał, chociaż może "korektor" coś tam "psuje", do odpowietrzania jak go ustawić? max pressure czy min pressure? (korektor ręczny z pokrętłem, OBP)? może źle go ustawiliśmy do odpowietrzania?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.