Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrzewanie nie chcę się wyłączyć

Featured Replies

Napisano

Co to może być, klima manualna, i dziś jak wyszło słońce to chciałem skręcić a tu ...a, grzeje cały czas

Przerabial ktoś ? Jak w ogóle jest realizowane sterowanie od pokrętła do zaworu? mad.gif

Napisano
  • Autor

> Co to może być, klima manualna, i dziś jak wyszło słońce to chciałem skręcić a tu ...a, grzeje cały

> czas

> Przerabial ktoś ? Jak w ogóle jest realizowane sterowanie od pokrętła do zaworu?

Nikt nic niewiem.gif

Napisano

> Nikt nic

coz, wyciagnij panel i po lince to klebka:) czyli klapki

Napisano
  • Autor

> coz, wyciagnij panel i po lince to klebka:) czyli klapki

ok.gif panel mam po prostu pociągnąć czy jakieś czary mary hmm.gif

wieczorem obadam

Napisano

> panel mam po prostu pociągnąć czy jakieś czary mary

> wieczorem obadam

bez szarpania ale nie zdziwilbym sie jesli najpierw nalezaloby radio wyjac

Przede wszystkim nic na sile, ew jakis manual polookaj w necie.

Napisano

> panel mam po prostu pociągnąć czy jakieś czary mary

....

Raczej kilka śrubek, popatrz na zdjęcia panelu w necie i powinno być widać gdzie szukać.

Napisano

a może da się zanurkować i ręką wymacac czy gdzieś linka sie przesuwa?

Tak przynajmniej w mniejszych bratach puntach szło zroibić.

W cromalu coprawda wszystko zabudowane i żeby klapki wymienic trza całą deske rozbroić

Napisano
  • Autor

> a może da się zanurkować i ręką wymacac czy gdzieś linka sie przesuwa?

> Tak przynajmniej w mniejszych bratach puntach szło zroibić.

> W cromalu coprawda wszystko zabudowane i żeby klapki wymienic trza całą deske rozbroić

Jak żona wróci to po 9 będę sprawdzał,

Napisano

> Jak żona wróci to po 9 będę sprawdzał,

Ale w Cromie to wszystko elektryka raczej a nie linka sick.gif

Napisano
  • Autor

> Ale w Cromie to wszystko elektryka raczej a nie linka

Dokładnie, właśnie wróciłem z sesji oglądowej i teraz się zastanawiam czy da radę to zdiagnozować FESem? niewiem.gif Bo albo panel albo klapy, bo zaworu to tam nie powinno być angryfire.gif

Jak panel to może od razu klimatronic zapadać hmm.gif

Napisano

> Jak panel to może od razu klimatronic zapadać

też raczej nie no.gif z tego co pamiętam to w klimatroniku jest więcej czujników i takich tam ... nono.gif

Napisano
  • Autor

> też raczej nie z tego co pamiętam to w klimatroniku jest więcej czujników i takich tam ...

Taki tam żarcik grinser006.gif, jedna kostka by pewnie pasowała ale druga jest inna

A wracając do tematu zobaczyłem co się dało i zostaje już tylko FES/MĘSKĄ lub szukanie panelu na podmianę.

Jest na sali dobra dusza z Warszawy lub okolic posiadająca program i kabel lub ELM i chętna do pomocy, nie za darmo oczywiście

Napisano

> Jest na sali dobra dusza z Warszawy lub okolic posiadająca program i kabel lub ELM i chętna do

> pomocy, nie za darmo oczywiście

kabel jest ok.gif, program jest ok.gif tylko z czasem krucho sick.gif, ale można spróbować powalczyć.

Napisano
  • Autor

> kabel jest , program jest tylko z czasem krucho , ale można spróbować powalczyć.

Daj znać jak będziesz miał chwilę wolną a się zjawię piwo.gif

Namiary w profilu ok.gif

Napisano

U mnie tez ciezko z czasem, ale jak masz laptopa to mogę Ci pozyczyc kable i sam się będziesz bawił

Napisano
  • Autor

Dogrzebałem się do "nastawnika", odkręciłem go i przestawiłem ręcznie klapę i jest balwanek.gif, więc teraz losowanie ale zacznę od niego bo panel trudniej odkręcić

Na szczęście oba są tanie ok.gif

Napisano
  • Autor

Po rozebraniu i złożeniu od nowa nastawnik się przycina, takie ''cpyknięcie'' czasami słyszałem a teraz wiem co to było. Temat dla potomnych i chyba można zamknąć ok.gif

Napisano

> Po rozebraniu i złożeniu od nowa nastawnik się przycina, takie ''cpyknięcie'' czasami słyszałem a

> teraz wiem co to było. Temat dla potomnych i chyba można zamknąć

a ja bym ci zaproponował w kilku punktach odświeżyć DLA POTOMNYCH mały manual smile.gif

Co by daleko znowu nie trzeba było szukać

Napisano
  • Autor

Gdy ogrzewanie nie reaguje na zmianę ustawień pokrętłem to na włączonym zapłonie ale w ciszy ,,absolutnej" dokonać zmiany parametrów z jednego końca skali w drugi. Powinno być słychać pracę "nastawnika" nr kat

Valeo 006973Z

TYPE-5 11V

100-0025-01-0

Jeżeli jest cisza to trzeba zdjąć lewą osłonę tunelu między pedałami a fotelem kierowcy, ( zabezpieczone przez trzy kołki ) i z lewej strony nagrzewnicy zlokalizować prostokątne pudełko z czerwoną dźwignią. Odkręcić dwa okręty Torx20 odchylić w stronę pedałów, powinno spaść z kołka ustalajacego i wtedy też zsunie się dźwignia. Jeżeli mamy rozgrzany silnik to poruszając nią możemy sprawdzić czy klapa mieszacza działa. Zakładamy nowy "nastawnik" lub rozpoczynamy jego poszukiwania. Pozostałe czynności dokonujemy w odwrotnej kolejności, czas potrzebny to ok 15 - 20 minut, zależy od kołków

grinser006.gif

PS.

Powyższe dotyczy manualnej klimy, chyba że nastawnik jest ten sam ale to będę wiedział jak znajdę nowy ok.gif

Ewentualne foty jak będę montować piwo.gif

Napisano

Artur wrzuc to do zrob to sam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Artur wrzuc to do zrob to sam

ok.gif ale dopiero jak kupię i zamontuję, wtedy też będzie wiadomo czy w automatycznej jest ten sam nastawnik, no i foto by się przydało co i jak, bo linki do allegro to tak trochę słabo