Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

@#$%%^@ zaraz mnie strzeli z obudowa filtra powietrza

Featured Replies

Napisano

Witam po długiej nie obecności

Chciałem sobie zmienić filtr powietrza po zimie. Wziołem pożoną grzechotke, dobrego krzyżaka i po maszerowałem.

Długie dwie odkręciłem bez problemu, natomiast dwie mniejsze obracają sie w obudowie i tyle.

Macie może jakiś pomysł na to, bo wizja rozwiercania mnie przeraża gdyż na parkingu nie mam prądu;) i nie bardzo mam to gdzie zrobic.

Z góry dzięki za odpowiedż.

Pozdrawiam

Napisano

Miałem podobny problem - róznica tylko taka że śrubę wyrwał z gniazda... pracownik ASO (AVANTI w Piasecznie).

Nie było rady - on się nie chciał przyznać (twierdził że było wyrwane wcześniej), szefostwo AVANTI też raczej nie poczuwało się do obowiązku załatwienia sprawy (nie licząc że zaproponowali mi nową obudowę (coś koło 300zł) z rabatem... 5% hahaha.gifangryfire.gif). Nie było rady - wziąłem wiertarkę i "rozwierciłem" problem..

Potem przygotowałem sobie odpowiednią śrubę ze stali nierdzewnej, przełożyłem tak żebym mógł ją łatwo zablokować od góry (takie U z jednym bokiem krótszym a drugim dłuższym) i .. działa do dziś

Napisano

Ja jak juz uporalem sie ze swoja (po interwencji srodka penetrujacego i dobrego, idealnie dopasowanego srubokreta, a pozniej kombinerek) wkrecilem z lbem szesciokatnym.

Napisano

aaaa mam dokladnie ten sam problem, mi sie nie chciala ta srubka odkrecic najblizej szyby, wiec ja urwalem zeby.GIF teraz nie potrafie zalozyc spowrotem obudowy, nie chce wejsc na te dwa zatrzaski, jezdze z dziura dolotowa, az strach zeby.GIF

Napisano

A tak na marginesie, jak Ci sie Croma sprawuje? pozdr

Napisano

Jak się uporasz , to przed ponownym przykręceniem , zapodaj troszkę smaru na srubki, pomaga zlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano

> A tak na marginesie, jak Ci sie Croma sprawuje? pozdr

Generalnie - to OK ,choć był już mały zgrzyt: zapchany filtr FAP, trzeba było przećwiczyć procedurę oczyszczania (jazda przez 10-15 minut w trasie z mniej więcej stałą prędkością). Za tą "niespodziankę" od dealera dostałem gratisowy pierwszy przegląd (a w Cromie to ok 1kzł ) i ..grande punto do "zabawy" żonie - ale to odbiorę w przyszłym tygodniu bo akurat żona chora więc po co jej teraz auto...

Jeździ się trochę dziwnie... mam go od poniedziałku wieczora i jeszcze nie zdołałem sobie za bardzo pojeździć bo akurat kiepski tydzień w robocie a i trochę chory jestem sick.gif... no ale mam nadzieję sprawdzić w weekend, wtedy coś napiszę.

A "dziwność" polega głownie na tym że praktycznie wogóle nie słychać w środku silnika... lekki tylko szum powietrza. marea jest cichutka w środku (np w porównaniu z Octavią szwagra), ale to to już niemal zupełna cisza.. W związku z tym pewien problem z wyczuciem aktualnych obrotów - trzeba się będzie po prostu przyzwyczaić. Auto do 2krpm jest (wydaje się ) nieco ospałe, przy 2krpm nagle budzi się i wciska w fotel.

na tyle co zdążyłem zobaczyć to kapitalnie prowadz się w zakrętach i na nierównościach poprzecznych- w porównaniu z mareą to niebo a ziemia - zawieszenie wielowahaczowe jednak swoje robi. Natomaist gorzej jest jak są koleiny - być moze to efekt szerokich niskoprofilowych opon (215/50/R17) a może kwestia przyzwyczajenia do nieco odmiennego niż maryśka zachowania

Siedzi się bardzo wygodnie - fotel regulowany nie tylko na wysokość i pochylenie opacia, ale też"lędźwiowo" i .. "część dupna" też może być ustawiana niezależnie pod różnym kątem - więc idzie znaleźć sobie pozycję. Wogóle siedzi sieniczym w VAN-ie - wysoko. Mnie to np pasuje, ale .. niektórzy wolą takie niemal leżące pozycje. To co mi na razie trochę przeszkadza to stacyjka w tunelu środkowym, brak kluczyka (jest tylko takie "cuś" plastikowe co wkłada sięw stacyjkę i następuje "zalogowanie" tego czegoś do "systemu auta" :-) po prostu odruchowo szukam stacyjki tam gdzie "być powinna" :-)

Kształt kierownicy też jest inny niż marei - trzeba trochę inaczej układać ręce.

Kupa elektroniki na pokładzie - nie miałem jeszcze auta tak "skomputeryzowanego" więc wymaga trochę nauki coby dowiedzieć się- co tam wogóle jest i jaka praktyczność tego :-)

Napisano
  • Autor

Zmobilizowalem sie wczoraj, wziloem wkretarke i poszedlem. Rozwiercilem jeden łeb sruby i padla mi wkretarka crazy.gif. Dzisiaj starcie drugie.

A tak na marginesie to zakładam stożek i nie bede miał problemy z obudową palacz.gif, zawsze lubiłem ten dzwięk zasysanego powietrza rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.