Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czerwone tablice rejestracyjne.

Featured Replies

Napisano

Jak to teraz jest z tymczasowymi ,czerwonymi tablicami rejestracyjnymi? Są obowiązkowe przy pierwszej rejestracji w kraju,czy można obejść ten temat?

Jak wygląda procedura rejestracji auta z zachodu,po dokonaniu opłat celnych,recyclingu?

Napisano

> Jak to teraz jest z tymczasowymi ,czerwonymi tablicami rejestracyjnymi? Są obowiązkowe przy

> pierwszej rejestracji w kraju,czy można obejść ten temat?

> Jak wygląda procedura rejestracji auta z zachodu,po dokonaniu opłat celnych,recyclingu?

Obowiązkowe nie są. Jeśli masz obce tablice, np zjazdowe i zrobisz na nich badanie techniczne to nie potrzebujesz czasowych (czerwonych). Jeśli natomiast nie masz tablic to najpierw pobierasz czasowe, jedziesz na badanie techniczne i z badaniem zasuwasz po stałe tablice.

Napisano

Chodzi o to, że jeśli masz tablice (nie ważne czy nasze czy obce) zgodne z dokumentami, które posiadasz na auto to możesz zrobić badanie. Bez tablic lub z tablicami niezgodnymi z dokumentami auta, nie zrobisz.

Napisano

> Chodzi o to, że jeśli masz tablice (nie ważne czy nasze czy obce) zgodne z dokumentami, które

> posiadasz na auto to możesz zrobić badanie. Bez tablic lub z tablicami niezgodnymi z

> dokumentami auta, nie zrobisz.

co istotne dodatkowo to tablice zjazdowe NIE MUSZĄ być ważne

co próbują wmawiac niektórzy diagności i wydziały komunikacji

Napisano
  • Autor

OK. Czyli sprawa wygląda,tak że z paierami i tablicami obcymi jadę na badanie techniczne a potem ze świstkiem od diagnosty udaję się do WK?

Napisano

> OK. Czyli sprawa wygląda,tak że z paierami i tablicami obcymi jadę na badanie techniczne a potem ze

> świstkiem od diagnosty udaję się do WK?

no i tablicami zgodnymi z dowodem rejestracyjnym zagranicznym

musisz je oddać ...

Napisano
  • Autor

> no i tablicami zgodnymi z dowodem rejestracyjnym zagranicznym

> musisz je oddać ...

Gość twierdzi,że ma zjazdówki. Czyli powinien mieć drugie tablice pod DR? Sorry za pytania,ale nie przerabiałem nigdy tego tematu.

Napisano

> Gość twierdzi,że ma zjazdówki. Czyli powinien mieć drugie tablice pod DR? Sorry za pytania,ale nie

> przerabiałem nigdy tego tematu.

To tablic zjazdowych jest taki różowy dowód rejestracyjny. Trzeba sprawdzić czy jest na pewno bo inaczej lipa.

Napisano

> Gość twierdzi,że ma zjazdówki. Czyli powinien mieć drugie tablice pod DR? Sorry za pytania,ale nie

> przerabiałem nigdy tego tematu.

i na te zjazdówki masz mieć kwita smile.gif z danymi auta

Napisano
  • Autor

> To tablic zjazdowych jest taki różowy dowód rejestracyjny. Trzeba sprawdzić czy jest na pewno bo

> inaczej lipa.

To jeszcze raz: jakie dokumenty mam zabrać od sprzedawcy aby nie łazić w te i nazad?

Napisano

Od 1 kwietnia zmieniły się przepisy w niemczech i nie ma już różowego dowodu tylko normalny zielony.

Napisano

> to najpierw pobierasz

> czasowe, jedziesz na badanie techniczne i z badaniem zasuwasz po stałe tablice.

to tak dają czerwone tylko po to by, do SKP się udać? a jak z OC?

pytam, bo u mnie w WK kierownik nie wyda czerwonych na takie "cuda". zostaje laweta crazy.gif

Napisano

> to tak dają czerwone tylko po to by, do SKP się udać? a jak z OC?

Jak przez 7 miesięcy pracowałem w WK to czerwone tablice były wydawane normalnie, bez żadnych problemów po to aby można było zrobić badanie techniczne, no bo jak inaczej zrobić je leganie? OC normalnie, dostajesz pozwolenie czasowe i idziesz sobie kupić.

> pytam, bo u mnie w WK kierownik nie wyda czerwonych na takie "cuda". zostaje laweta

Co Ci da laweta jak bez tablic nie da się zrobić badania technicznego? Muszą być tablice i koniec.

Napisano

> Co Ci da laweta jak bez tablic nie da się zrobić badania technicznego? Muszą być tablice i koniec.

a to już nie ma zapisów "auto przyjechało na lawecie" lub "tablice zaginęły"? smile.gif

Napisano

> a to już nie ma zapisów "auto przyjechało na lawecie" lub "tablice zaginęły"?

Są, ale musisz mieć badanie techniczne którego nie zrobisz bez tablic. No chyba że na badanie jedzie sam brief.