Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A ktoś stąd pisze się na amatorski enduro sprint?

Featured Replies

Napisano

Organizuję w ostatni weekend majowy Amatorski Enduro Sprint w Enduro Kosianka.

Jeśli uzbieram w tydzień 20 startujących to jadą tylko motocykle transalp, zbliżone wagowo i cięższe.

Zabawa zapowiada się przednia. Pętla około 20 - 30 km + 2 odcinki specjalne, na których będzie mierzony czas (pętelek będzie kilka wink.gif ).

Można przyjeżdżać w piątek, start w sobotę. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to jest kilka miejsc pod dachem, proponuję nastawić się na namiot wink.gif

Wpisowe - 100 zł.

Dostajesz za to - start w amatorskich zawodach (są przewidziane puchary wink.gif ), jakieś tam żarcie w postaci bigosu pewnie będzie, beka piwa (znając życie, lepiej wziąć ze sobą dodatkowo, bo zabraknie hehe.gif ), no i dostęp na maksa do fajnego toru crossowego + spotkanie z bardzo sympatycznymi ludźmi ok.gif

Napisano

> Organizuję w ostatni weekend majowy Amatorski Enduro Sprint w Enduro Kosianka.

> Jeśli uzbieram w tydzień 20 startujących to jadą tylko motocykle transalp, zbliżone wagowo i

> cięższe.

> Zabawa zapowiada się przednia. Pętla około 20 - 30 km + 2 odcinki specjalne, na których będzie

> mierzony czas (pętelek będzie kilka ).

> Można przyjeżdżać w piątek, start w sobotę. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, to jest kilka miejsc pod

> dachem, proponuję nastawić się na namiot

> Wpisowe - 100 zł.

> Dostajesz za to - start w amatorskich zawodach (są przewidziane puchary ), jakieś tam żarcie w

> postaci bigosu pewnie będzie, beka piwa (znając życie, lepiej wziąć ze sobą dodatkowo, bo

> zabraknie ), no i dostęp na maksa do fajnego toru crossowego + spotkanie z bardzo

> sympatycznymi ludźmi

exc 300 to jeszcze lekki czy już ciężki hmm.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> exc 300 to jeszcze lekki czy już ciężki

Idź pobiegaj hehe.gif Brakuje jakieś 60kg do kryterium hehe.gif

Napisano

> Idź pobiegaj Brakuje jakieś 60kg do kryterium

a 525 exc ? jakbym tak wrzucił worek ziemniaków ?

Napisano
  • Autor

> a 525 exc ? jakbym tak wrzucił worek ziemniaków ?

Kurde... następny hehe.gif

Napisano

> Kurde... następny

Kupcie po crossie sobie, bedzie mozna wtedy upalac

Napisano

> Idź pobiegaj Brakuje jakieś 60kg do kryterium

to może zjem podwójną porcje bigosu hehe.gif

Napisano
  • Autor

Pinokio i ZeT, biercie wolne i wbijajcie zlosnik.gif

Z racji małej ilości deklaracji posiadaczy ciężkich, zostały zmienione zasady. Będzie kilka klasyfikacji wink.gif

http://www.enduro.neostrada.pl/enuro-sprint-2015.html

Quote:

Startować może każdy posiadacz zarejestrowanego motocykla posiadający odpowiednie prawo jazdy.

Trasa około 80 km cztery okrążenia po 20km w każdym okrążeniu jeden odcinek specjalny mierzony w 2-3-4 okrążeniu. Ponieważ w imprezie zapowiedzieli udział posiadacze motocykli ciężkich (głównie Transalpy) trasa dla motocykli lekkich nie będzie zbyt trudna. Startujemy pojedynczo co minutę start pierwszego zawodnika godz.11.00.

Wpisowe 100zl dla mężczyzn i 50zl dla kobiet w ramach którego startujący otrzyma gorący posiłek zimny „napój” i pamiątkową statuletkę.Za pierwsze trzy miejsca puchary, każdy kto ukończy imprezę beż względu na zajęte miejsce weźmie udział w losowaniu nagrody specjalnej - motocykla.

Startujący będą klasyfikowani w następujących klasach:

E1- motocykle do 144ccm 2T i do250ccm 4T

E-2 motocykle 2T powyżej 144ccm i 4T powyżej 250ccm

Weteran- kierujący powyżej 40 lat, bez względu na pojemność motocykla .

Kobiety- bez względu na wiek i pojemność motocykla.

Motocykle ciężkie- wielocylindrowe bez względna pojemność silnika jednocylindrowe powyżej 550ccm

Informacje i zapisy pod nr tel. 602 386 145

Organizator imprezy sołtys wsi Kosianka Boruty i Kosianka Trojanówka Zenon Boguszewski.

Sponsorem imprezy jest Soltys Kosianek oraz firma Szekla 4x4

Napisano

Ja mam do Siemiatycz 380 km, a nie mam przyczepki, wiec niestety muszę odmówić crazy.gif

Gdybym chciał dojechać na 525, to musiałbym zmienić opony na miejscu (z szosy na kostkę), zmienić olej (co 10mh), i pewnie przy okazji zrobićremont silnika po jeździe autostradą grinser006.gif

No chyba, że by ktoś leciał po drodze i wpakował mi moto na busa grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam do Siemiatycz 380 km, a nie mam przyczepki, wiec niestety muszę odmówić

> Gdybym chciał dojechać na 525, to musiałbym zmienić opony na miejscu (z szosy na kostkę), zmienić

> olej (co 10mh), i pewnie przy okazji zrobićremont silnika po jeździe autostradą

> No chyba, że by ktoś leciał po drodze i wpakował mi moto na busa

Opony na miejscu da radę zmienić, jest maszynka-zmieniarka wink.gif A jak maszynka nie działa, to znajdzie się taboret + moje łyżki wink.gif

Jednak gorzej z tymi motogodzinami. Może zorientuj się, czy nie miałbyś chętnego i brać przyczepkę na 2 - 3 motki i ognia?

Ja będę na miejscu od piątku i wracam do domu w niedzielę pub2.gif

Napisano

> Opony na miejscu da radę zmienić, jest maszynka-zmieniarka A jak maszynka nie działa, to znajdzie

> się taboret + moje łyżki

Próbowałem kiedyś łyżkami - nie da rady grinser006.gif

> Jednak gorzej z tymi motogodzinami. Może zorientuj się, czy nie miałbyś chętnego i brać przyczepkę

> na 2 - 3 motki i ognia?

Chłopcy z osiedla śmigają na tor swoimi busikami, ale oni to raczej cross, nie interesuje ich przeprawówka frown.gif

> Ja będę na miejscu od piątku i wracam do domu w niedzielę

Zazdraszczam wink.gif

Napisano
  • Autor

> Chłopcy z osiedla śmigają na tor swoimi busikami, ale oni to raczej cross, nie interesuje ich

> przeprawówka

To nie będzie przeprawówka wink.gif