Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zerwany nypel

Featured Replies

Napisano

...

> ...jak to wykręcić ?

Wypiłować brzeszczotem dwa rowki po przekątnej i kawałkiem płaskownika? Coś na kształt szerokiego, płaskiego wkrętaka...

Napisano
  • Autor

> ...

> Wypiłować brzeszczotem dwa rowki po przekątnej kawałkiem płaskownika? Coś na kształt szerokiego,

> płaskiego wkrętaka...

jest to jakiś pomysł smile.gif dzięki zobacze co inni podpowiedzą , kolega bardzo zmartwiony frown.gif musze mu pomoc w tej trudnej sytuacji frown.gif

Napisano

Ewentualnie naciąć jak Joki mówi a resztę wybić.

Jeżeli tylko da radę tzn element jest sztywno zamocowany.

Napisano

> jest to jakiś pomysł dzięki zobacze co inni podpowiedzą , kolega bardzo zmartwiony musze mu pomoc

> w tej trudnej sytuacji

jakby ta metoda zawiodła to jeszcze można dociąć głębiej, tak żeby przeciąć ułamany kawałek na dwa półpierścienie i wydłubać każdą połówkę osobno

ale nie wiem czy można tak zrobić bo nie napisałeś w co wkręcał i jaka jest potem możliwość uszczelnienia tego

Napisano

Jeżeli jest to mosiądz to pół biedy, bo jest on miękki.

jeżeli złączka jest 1/2 cala to może być ciężko włożyć do środka brzeszczot.

Ostry płaski śrubokręt zaprzeć pod kątem o jedną krawędź i bić młotkiem w kierunku wykręcania, powinno się wykręcić. Jak nie to wbijać srubokręt od zewnętrznej strony, powinno się zgnieść i w końcu złamać.

Oczywiście dużo zależy do czego to wkręcał, jak w ocynk to nie ma problemu, gorzej jak w inny mosiądz albo PP

Napisano

> Znajomy wkręcał w moduł coś podobnego jak ten nypel i jest na tyle silny że połowa nypla została w

> środku jak to wykręcić ?

A ten moduł to to co to takiego?

Napisano
  • Autor

> A ten moduł to to co to takiego?

ten moduł to jest od prysznica rozdzielacz smile.gif tak jak kolega pisze smile.gif , jest spory problem bo całość może jest solidnie zrobiona ale jak widze ten gwint w środku to mam wrażenie że zrobimy jeszcze gorzej , dzisiaj pokombinujemy z tym małym brzeszczotem bo duży nie wejdzie w pół calową rurkę

Zaraz jade do znajomego i działamy , mam nadzieje że bedzie ok smile.gif

Napisano

> ten moduł to jest od prysznica rozdzielacz tak jak kolega pisze , jest spory problem bo całość

> może jest solidnie zrobiona ale jak widze ten gwint w środku to mam wrażenie że zrobimy

> jeszcze gorzej , dzisiaj pokombinujemy z tym małym brzeszczotem bo duży nie wejdzie w pół

> calową rurkę

> Zaraz jade do znajomego i działamy , mam nadzieje że bedzie ok

Boję się że że brzeszczotem można uszkodzić gwint w rozdzielaczu i będzie kłopot z uszczelnieniem.

Napisano
  • Autor

troszkę brzeszczotem zrobiliśmy rowki a pózniej kluczem odkreciliśmy smile.gif pozdrawiam i dzięki za info smile.gif

pozdrawiam