Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wkrętarka akumulatorowa.

Featured Replies

Napisano

Mam już kolejną tym razem Grafite minął rok i jak zawsze po tym czasie padły akumulatory.Nie jest ona używana za intensywnie ale przeważnie po roku akumulatory padają.Można je wymienić na nowe czy to jest nieopłacalne? Są jakieś które by wytrzymały dłużej?

Napisano

Przy sporadycznym uzywaniu już ileś modeli mi padlo po roku-dwóch, więc przestałem kupować. Klucz jest w "sporadycznym".

Napisano

> Mam już kolejną tym razem Grafite minął rok i jak zawsze po tym czasie padły akumulatory.Nie jest

> ona używana za intensywnie ale przeważnie po roku akumulatory padają.Można je wymienić na nowe

> czy to jest nieopłacalne? Są jakieś które by wytrzymały dłużej?

same ogniwa kupić się da, pytanie czy da się otworzyć obudowę i wymienić samemu.

Najlepiej częściej używać, kupić krążek do polerowania i używać przy woskowaniu auta wink.gif

Ew pamiętać o trzymaniu poziomu aku w okolicach połowy.

Napisano

> Mam już kolejną tym razem Grafite minął rok i jak zawsze po tym czasie padły akumulatory.Nie jest

> ona używana za intensywnie ale przeważnie po roku akumulatory padają.Można je wymienić na nowe

> czy to jest nieopłacalne? Są jakieś które by wytrzymały dłużej?

Szukaj czegoś z aku Li-Ion. Ja używam Boscha GSR-10,8 Li od chyba 4 lat. Nie zauważam spadku wydajności aku. Przy dwóch aku jeszcze się nie zdażyło, aby praca stanęła z braku prądu. A jak robota się trafi (np. robienie mebli/zabudowy) to pracuje kilka dni na okrągło.

Napisano

Akumulatory nimh nicd to są bardzo stare leżaki magazynowe więc nie dziwota że szybko padają. Podczas nieużywania te baterie powinny być w pełni naładowane. Teraz kupuje się tylko wkrętarki z akumulatorami li-ion. Takie ogniwka sobie w razie potrzeby sam przelutujesz lutownicą.

Napisano

Do użytku domowego , sporadycznego używam i polecam wkrętarkę sieciową (ja używam Skila 6220) , jest w miarę spory , kosztują tyle co niedrogie wkrętarki. Najlepsze jest nie martwienie się o stan o stan i przechowywanie akumulatorów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Takie ogniwka sobie w razie potrzeby sam przelutujesz

> lutownicą.

W modelu którego nie zostanie zablokowana elektronika, w Makicie nie da rady.

Napisano

>Takie ogniwka sobie w razie potrzeby sam przelutujesz

> lutownicą.

W modelu które nie blokują elektroniki aku, w Makicie nie da rady.