Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szkółka motocyklowa dla dzieci?

Featured Replies

Napisano

Hejka,

moj syn ma nowego idola - Tai'a Woffinden'a i teraz jego marzeniem jest autograf Tai'a oraz mozliwosc jezdzenia jak Tai... wiem, powtarzam sie z tym Tai, ale tak mniej wiecej wyglada moj dzien od niedzieli - tylko Tai i Tai, i zuzel i Tai grinser006.gif

poczytałem o lidze miniżużla i wyglada zachecajaco, ale... tor w Bąkowie (niedaleko Wroclawia) nie dziala i moze sie podniesie jak sie dogadaja z WSM z Walbrzycha... w Walbrzychu minizuzel nie dziala (mimo ze mieli wielkie checi) bo... nie maja toru :/ ale jak sie dogadaja z ludzmi z Bąkowa to beda tam trenowac smile.gif . Pozostaje motocross w WSM i pewnie to jest jakas opcja, ale troche daleko no i mimo wszystko wolabym (mini)zuzel a nie 'bloto' wink.gif wiec moze ktos z was kojarzy jakas dziecięcą (od 6-7lat) szkolke motocyklowa/zuzlowa/ albo ostatecznie cross ale blizej wroclawia niz walbrzych?

Teoretycznie moglbym po prostu mlodemu kupic jakiegos minicrossa, ale poniewaz sam jestem cieniutki technicznie - jak to samouk smile.gif , to wolalbym zeby On pierwsze "kroki" na motocyklu stawial pod okiem instruktora ktory bedzie potrafil pokazac/przekazac wiedze o dobrej technice jazdy i bedzie na biezaco korygowal ew. podstawowe bledy ktorych ja pewnie nawet nie bede swiadomo.

Napisano

> Hejka,

> moj syn ma nowego idola - Tai'a Woffinden'a i teraz jego marzeniem jest autograf Tai'a oraz

> mozliwosc jezdzenia jak Tai... wiem, powtarzam sie z tym Tai, ale tak mniej wiecej wyglada moj

> dzien od niedzieli - tylko Tai i Tai, i zuzel i Tai

> poczytałem o lidze miniżużla i wyglada zachecajaco, ale... tor w Bąkowie (niedaleko Wroclawia) nie

> dziala i moze sie podniesie jak sie dogadaja z WSM z Walbrzycha... w Walbrzychu minizuzel nie

> dziala (mimo ze mieli wielkie checi) bo... nie maja toru :/ ale jak sie dogadaja z ludzmi z

> Bąkowa to beda tam trenowac . Pozostaje motocross w WSM i pewnie to jest jakas opcja, ale

> troche daleko no i mimo wszystko wolabym (mini)zuzel a nie 'bloto' wiec moze ktos z was

> kojarzy jakas dziecięcą (od 6-7lat) szkolke motocyklowa/zuzlowa/ albo ostatecznie cross ale

> blizej wroclawia niz walbrzych?

> Teoretycznie moglbym po prostu mlodemu kupic jakiegos minicrossa, ale poniewaz sam jestem cieniutki

> technicznie - jak to samouk , to wolalbym zeby On pierwsze "kroki" na motocyklu stawial pod

> okiem instruktora ktory bedzie potrafil pokazac/przekazac wiedze o dobrej technice jazdy i

> bedzie na biezaco korygowal ew. podstawowe bledy ktorych ja pewnie nawet nie bede swiadomo.

popytaj w klubach motocrosowych na pewno maja tam ekipe dzieciaków

w Gdańsku to bym ci pomógł ale na śląsku to nie znam ludzi zlosnik.gif

z crosa łatwo później przesiąść sie na maszyne żużlową zlosnik.gif

tu masz taką szkółke z Gdańska

Napisano

> popytaj w klubach motocrosowych na pewno maja tam ekipe dzieciaków

> w Gdańsku to bym ci pomógł ale na śląsku to nie znam ludzi

> z crosa łatwo później przesiąść sie na maszyne żużlową

> tu masz taką szkółke z Gdańska

koło mnie:-) piłuja praktycznie co niedziele

Napisano
  • Autor

> popytaj w klubach motocrosowych na pewno maja tam ekipe dzieciaków

> w Gdańsku to bym ci pomógł ale na śląsku to nie znam ludzi

> z crosa łatwo później przesiąść sie na maszyne żużlową

> tu masz taką szkółke z Gdańska

google praktycznie tylko ich wypluwa jesli chodzi o szkolki moto dla dzieci :/

niestety nasze autostrady są... wiec dojazd co weekend na morze moze sie nie udac grinser006.gif

juz latwiej by mi bylo dojechac gdzies do niemiec wink.gif - w sensie duzo szybciej grinser006.gif

co do podpytywania to... jeszcze nie wpadlem na zaden formalnie istniejacy i faktycznie dzialajacy klub we WRC, raczej male nieoficjalne grupki zapalencow :/

ale szukam pilnie wink.gif

Napisano
  • Autor

> koło mnie:-) piłuja praktycznie co niedziele

widze ze przemigrowales z WRC->3Citi wink.gif maja tam jakas fajna robote w IT? bo moze tez bym nad morze przemigrowal grinser006.gif

Napisano

> google praktycznie tylko ich wypluwa jesli chodzi o szkolki moto dla dzieci :/

> niestety nasze autostrady są... wiec dojazd co weekend na morze moze sie nie udac

> juz latwiej by mi bylo dojechac gdzies do niemiec - w sensie duzo szybciej

> co do podpytywania to... jeszcze nie wpadlem na zaden formalnie istniejacy i faktycznie dzialajacy

> klub we WRC, raczej male nieoficjalne grupki zapalencow :/

> ale szukam pilnie

napisz gdzie mieszkasz to popytam czy jest jakiś klub w pobliżu

Napisano
  • Autor

> napisz gdzie mieszkasz to popytam czy jest jakiś klub w pobliżu

Wrocław, ale moge gdzies w okolice sie z synem przejechac wink.gif

ostatecznie pojade do walbrzycha na probe i sie zobaczy czy mlody sie nie wystraszy motocykla... bo checi niby sa, ale... smile.gif czasami trzeba troche dorosnac do niektorych rzeczy zeby sie dalo strach pokonac - tak bylo z jazda ze mna na motocyklu - na baku bez problemu ale jak troche wyrosl i przestalo byc wygodnie to z tylu sie bal jezdzic... dopiero teraz mu przeszedl strach i znowu jezdzimy bez problemu wink.gif

dlatego nic na sile - chcialbym pojechac raz zeby chociaz sprobowal, potem jeszcze z raz czy dwa czy mu nie przejdzie, a dopiero potem moglbym go zapisac od szkolki, czy cos mu tam kupic do jazdy (w sensie jakas solidniejsza zbroje czy dedykowane buty)

Napisano

jak Wałbrzych to masz tu jakąś szkółke

klik

Napisano
  • Autor

> jak Wałbrzych to masz tu jakąś szkółke

> klik

o tej wiem, pisalem nawet tutaj wink.gif

jestem z nimi umowiony ze jak zaczna treningi minizuzla to sie odezwa... tylko ze oni teraz kontaktuja sie z wlascicielem toru w Bąkowie (jest blisko wroclawia, praktycznie rzut beretem od mojej dzielnicy i z nimi tez juz bezposrednio gadalem) i moze w polowie czerwca rusza, wiec czekam (nie)cierpliwie wink.gif

tor crossowy i szkolke (mini)cross dla dzieci maja w Walbrzychu i jak nic sie nie ruszy z minizuzlem na torze w Bąkowieto pewnie pojade do walbrzycha chociaz sprobowac co i jak smile.gif

PS. link/artykul "Poprawiony: sobota, 12 maja 2012 13:51" wiec jakby lekko przeterminowany grinser006.gif

Napisano

> widze ze przemigrowales z WRC->3Citi maja tam jakas fajna robote w IT? bo moze tez bym nad morze

> przemigrowal

ponoć Nasze ETI (Elektronika i Telekomunikacja) mocno stoi i studenciaki juz na 2, 3 roku są zasysani przez rynek.... ALE ponieważ to kompletnie nie moja branża nie chcę się wypowiadać

Nie przeprowadzaj się (przyjmniej dopóki nitek autostrad na południe nie połączą) w góry daleko i na biegówkach i nartach nie ma jak pojeździć trzeba dymać kawłek a i w cieplejsze kraje to w zasadzie samolot zostaje :-)))))) Za to latem :-D