Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Egzamin na kat A

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie,

Jak to wyglada dzis w PL - zeby podejsc do egzaminu na kat A trzeba miec zaliczony kurs nauki w Polsce czy mozna poprostu zaliczyc egzamin?

Jest jeszcze rejonizacja WORD-ow wg miejsca zameldowania czy moge isc gdzie mi sie podoba?

Napisano

> Panie i Panowie,

> Jak to wyglada dzis w PL - zeby podejsc do egzaminu na kat A trzeba miec zaliczony kurs nauki w

> Polsce czy mozna poprostu zaliczyc egzamin?

> Jest jeszcze rejonizacja WORD-ow wg miejsca zameldowania czy moge isc gdzie mi sie podoba?

Co do wordow to mozesz isc do ktorego ci sie podoba..

O reszte zapytam instruktora

Napisano

> Jak to wyglada dzis w PL - zeby podejsc do egzaminu na kat A trzeba miec zaliczony kurs nauki w

> Polsce czy mozna poprostu zaliczyc egzamin?

Zapytaj sam siebie czy dopuscil bys kogokolwiek do egzaminu, kto robil kurs w Bangladesz ? Co ciekawsze na jakiej podstawie prawnej ?

wink.gif

Napisano

Trzeba mieć kurs w Polsce i zdany wewnętrzny egzamin w OSK.

Napisano

> Trzeba mieć kurs w Polsce i zdany wewnętrzny egzamin w OSK.

Praktyczny tak, teoretyczny nie.

Napisano

Trzeba wyrobić sobie pkk (profil kandydata na kierowcę) w starostwie. Potrzebne są badania lekarskie na ten profil, wypełniony wniosek i jedno zdjęcie.

Można się zapisać na egzamin państwowy z terii (w dowolnym word)

Zdać ten egzamin

Zapisać się do szkoły nauki jazdy (OSK)

Odbyć 4 godziny kursu z pierwszej pomocy (w tym OSK)

Odbyć 20 godzin (pełnych zegarowych, nie tzw. "Lekcyjnych") jazdy zakończonych tzw egzaminem wewnętrznym OSK

Zapisać się na egzamin praktyczny

Zdać egzamin

Czekać na prawo jazdy

LUB

Zapisać się do OSK zaraz po wyrobieniu PKK i chodzić na teorie, zdać wewnętrzny, chodzić na praktykę, zdać wewnętrzny i dopiero zapisywać się na egzaminy.

Ja robiłem sposobem pierwszym. Polecam.

Szegoly w moim wątku pt. Robi ktoś prawko aktualnie?

Napisano
  • Autor

> Zapytaj sam siebie czy dopuscil bys kogokolwiek do egzaminu, kto robil kurs w Bangladesz ? Co

> ciekawsze na jakiej podstawie prawnej ?

No to do pipla. Chyba muszę się zarejestrować w CZ i zaliczyć egzamin na A tutaj, bo jak mam jezdic do PL na te wszystkie kursy to zajmie mi to ze 3 lata...

Napisano

Gdzie tam, są kursy weekendowe, po 2 tygodniach masz załatwioną teorię, w międzyczasie walisz jazdy.

Jak weźmiesz po 2 godziny to na 10 lekcjach się skończy.

Przy założeniu twojej dyspozycyjności czasowej i dobrej pogodzie po 4 tygodniach będziesz już zapisywał się na egzamin.

Tu oczywiście nie przyspieszysz terminów, no chyba, że masz znajomości w WORD... palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzie tam, są kursy weekendowe, po 2 tygodniach masz załatwioną teorię, w międzyczasie walisz

> jazdy.

> Jak weźmiesz po 2 godziny to na 10 lekcjach się skończy.

> Przy założeniu twojej dyspozycyjności czasowej i dobrej pogodzie po 4 tygodniach będziesz już

> zapisywał się na egzamin.

> Tu oczywiście nie przyspieszysz terminów, no chyba, że masz znajomości w WORD...

Wiesz w zalozeniu tak, tylko ze dla mnie to 10 wypraw do PL. W tygodniu pracuje wiec zostaje weekend. Wiec 10 weekendow.

Chyba szybciej zrobie czeskie PJ i pozniej sie przepisze na polskie...