Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lexus-aktualizacja nawigacji

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy są jakieś aktualizacji do navi/kompa do Lexów z poły lat 2000?

Mam GS'a z 2006r i nawigacja jest trochę "starodawna", do tego mapy są już nieaktualne.

Można ten sysytem jakoś poprawić?

Napisano

> Witam

> Czy są jakieś aktualizacji do navi/kompa do Lexów z poły lat 2000?

> Mam GS'a z 2006r i nawigacja jest trochę "starodawna", do tego mapy są już nieaktualne.

> Można ten sysytem jakoś poprawić?

Jaki masz tam system, kto jest dostawcą map ?

Starsze Subaru miały takie same mapy jak starsze Lexusy i Toyoty. Dostawcą był Navteq, możesz sobie sprawdzić na ich stronie czy są upgrady do twojego auta.

Poszukaj też na forum gps underground.

Napisano

> Witam

> Czy są jakieś aktualizacji do navi/kompa do Lexów z poły lat 2000?

> Mam GS'a z 2006r i nawigacja jest trochę "starodawna", do tego mapy są już nieaktualne.

> Można ten sysytem jakoś poprawić?

Pociesz się ze w modelu 2015 jest ta sama nawigacja i te same mapy.

Napisano
  • Autor

> Pociesz się ze w modelu 2015 jest ta sama nawigacja i te same mapy.

kurdze, liczyłem na lekką modernizację, bo obsługa tej navi nie jest dla mnie zbyt intuicyjna. Lekko do tyłu są za konkurencją pod tym względem frown.gif

Napisano

> kurdze, liczyłem na lekką modernizację, bo obsługa tej navi nie jest dla mnie zbyt intuicyjna.

> Lekko do tyłu są za konkurencją pod tym względem

Lekko???? nawigacja była jednym z większych powodów dla ktorych kupiłem mercedesa a nie lexusa. Lata 90'te i to wczesne - miałem SC 430 z 1994 i nawigacja była praktycznie identyczna jak w GS 2015.

Napisano
  • Autor

> Lekko???? nawigacja była jednym z większych powodów dla ktorych kupiłem mercedesa a nie lexusa.

> Lata 90'te i to wczesne - miałem SC 430 z 1994 i nawigacja była praktycznie identyczna jak w

> GS 2015.

Jestem po jeździe próbnej nowym GS300h i jak samochód mi pasuje (za 3 lata będzie w moim zasięgu zlosnik.gif), to ten system to nieporozumienie. Jak się już uruchomi, to jest ok, ale sama obsługa jest nieciekawa.

W swoim ostatnio się zaciołem i nie mogłem znaleźć jak wyłączeć nawigację-jechałem do kolegi mieszkającego na wsi i był niezły korek, postanowiłem go ominąć jadąc przez wioski. W połowie drogi zoriętowałem się, że już wiem, gdzie jestem i chciałem wyłączeć ustrojstwo... nie udało się tego zrobić podczas jazdy crazy.gif

Liczę na to, że jak udało im się zrezygnować z kaseciaków to może i ten system poprawią. Sprzedawca, z którym jechałem GS'em mówił, że przynajmniej połowa klientów zwraca na to uwagę.