Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda Accord VIII - Toyota Avensis III - Ford Mondeo IV ?

Featured Replies

Napisano

Które z tych autek będzie najmniej usterkowe a zarazem najbardziej komfortowe o ile to możliwe.. przy założonym budżecie max 50kpln (najlepiej 40 nono.gif)?

Honda Accord VIII w benzynie z silniekiem 2.0

Toyota Corolla III w benzynie z silnikiem 1.8 lub 2.0

Ford Mondeo IV w benzynie z silnikiem 2.0

Powyższe linki nie dotyczą wybranych egzemplarzy, a jedynie poglądowe o którą generacje auta chodzi...

Mi najbardziej leży Hunda ale obawiam się że w tym budżecie nic sensownego nie da się trafić... najlepszy stosunek ceny/rocznika ma chyba Toyota.. W Hondach gdzies czytałem że sprzęgiełka lubią często o sobie przypominać, w Fordach rdza w pakiecie, a w Toyotach nie mam pojęcia...

Która z tych pozycji będzie najporządniejsza... crazy.gif

Napisano

1. Honda za małą utratę wartości i bardzo dobry silnik pod LPG

2. Toyota za małą utratę wartości zlosnik.gif

3. Mondeo za dużeeee wnetrze zlosnik.gif

Napisano

> Które z tych autek będzie najmniej usterkowe a zarazem najbardziej komfortowe o ile to możliwe..

> przy założonym budżecie max 50kpln (najlepiej 40 )?

> Honda Accord VIII w benzynie z silniekiem 2.0

> Toyota Corolla III w benzynie z silnikiem 1.8 lub 2.0

> Ford Mondeo IV w benzynie z silnikiem 2.0

> Powyższe linki nie dotyczą wybranych egzemplarzy, a jedynie poglądowe o którą generacje auta

> chodzi...

> Mi najbardziej leży Hunda ale obawiam się że w tym budżecie nic sensownego nie da się trafić...

> najlepszy stosunek ceny/rocznika ma chyba Toyota.. W Hondach gdzies czytałem że sprzęgiełka

> lubią często o sobie przypominać, w Fordach rdza w pakiecie, a w Toyotach nie mam pojęcia...

> Która z tych pozycji będzie najporządniejsza...

mam AVE tylko ze sedan z automatem i w dieslu. Auto super na dluzsze trasy. Raz jechalem benzynowym z wypozyczalni i ... nie jedzie smile.gif ale to sam musisz sie przejechac. (btw. egzemplarz ze zdjecia to wersja 'zalepka' da sie kupic znacznie lepiej wyposazone z polskiego salonu). Do tego rocznika da sie dokupic ubezpieczenie serwisowe w ASO (~700pln) - jak ktos chce miec swiety spokoj i jezdzi do ASO to jest pewien plus. Sluzbowo czasami latam mondeo 1.5ecoboost 165KM - autobus ale daje rade.

Jesli jade sam to wole avensisem - ale to glownie ze wzgledu na automat i aktywny tempomat, wsiadam zapinam na autostradzie tempomat i asystenta pasa i lece. Jesli mam cos przewiezc, albo jedzie wieksza (czyli trzy/cztery osoby) to zdecydowanie mondeo ze wzgledu na rozmiary kabiny - po prostu morze miejsca grinser006.gif . Uturbione 1.5 daje rade i nawet jakos szokujaco nie pali na niemieckich autostradach wink.gif

Co do hondy sie nie wypowiem, bo raz jechalem jako pasazer - chyba najbardziej 'sportowe' auto z powyzszych, czyli ciasniej, twardziej i jakos tak... ale to moze moje subiektywne odczucie.

Ja bym sie przejechal, bo moze sie okazac ze ktorys ci bardziej zpasuje i wtedy sensowniej bedzie szukac w ramach modelu jakiegos konkretnego silnika czy wersji.

Napisano

Potrzebujesz duzego bagaznika? Bo na papierze Accord sedan moze miec wiekszy niz kombi. Generalnie auto piekne ale niezbyt praktyczne w sensie przestrzeni z tyłu i bagażnika...

Napisano

Tylko H

Sprzęgło w pb nie pada, nie jestem pewny na 100 % ale może nie być dkz w 2,0 2,4 - nie było w 7gen

Na Twoim miejscu szukalbym 2,4 manual

Napisano

co do mondeo to napewno ma ciche i fajne zawieszenie oraz generalnie jest dobrze wyciszony, resztą nie jeździłem, avensis jak to toya, strasznie nudna w środku