Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pilot do fabrycznego c.z.! JAK PODŁĄCZYĆ?

Featured Replies

Napisano

Ponieważ mozna się przez ten zamek wykończyć nerwowo ( nie wiedzieć czemu jakiś "mądry klnie.gif " wymontował zamek od strony pasażera w wersji Acitv/Dynamic) postanowłem zamontować pilota! niestety problem polega na tym, że nie wiem za bardzo co i jak

spineyes.gifSzukałem w archiwum i niestety mimo moich usilnych staranń nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie:

W związku z tym zwaracam się do Was- posiadaczy takowego "wynalazku " o pomoc jak to "coś " podłączyć? niewiem.gif

Wiem, że: jest niezbędny silniczek, który należy umieścić w zamku kierowcy, i że potrzebny jest sterownik!

Kłopot polega na tym ,ze nie wiem jaki sterownik kupić i gdzie i jak go podłączyć do fabrycznej instalki!!

Może ktoś z Was montował "coś" takiego osobiście lub jest w posiadaniu schematu montażu?

z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie bow.gif

Napisano
  • Autor

> klik i po kłopocie........

a co z immob. z zatopionym w oryginalnym kluczyku? hmm.gif

Napisano

> a co z immob. z zatopionym w oryginalnym kluczyku?

Na moje pytanie "...Czy jest możliwość włożenia w obudowę klucza "pastylki" immobilisera wydłubanej ze standardowego niełamanego klucza? (fiat panda)..." gość sprzedający ten zestaw odpisał "...witam

oczywiscie jest specjalne miejsce na czipa z immobilisera w tej obudowie i wszyscy tak robia".

A WIĘC BEZ PROBLEMU - KWESTIA TYLKO W KTÓREJ STREFIE NIEBIESKIEGO PLASTIKU JEST PASTYLKA. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Na moje pytanie "...Czy jest możliwość włożenia w obudowę klucza

> "pastylki" immobilisera wydłubanej ze standardowego niełamanego

> klucza? (fiat panda)..." gość sprzedający ten zestaw odpisał

> "...witam

> oczywiscie jest specjalne miejsce na czipa z immobilisera w tej

> obudowie i wszyscy tak robia".

> A WIĘC BEZ PROBLEMU - KWESTIA TYLKO W KTÓREJ STREFIE NIEBIESKIEGO

> PLASTIKU JEST PASTYLKA.

no własnie !! ja nie mam zamiaru "eksperymentować"

założe normalnego pilota!!

jestem na etapie rozpracowywania centralki sterownika

po długich poszukiwaniach własciwym do sterowania centrlanym naszych miśków będzie NASTĘPUJĄCY sterownik

w miśku sterowanie centralnym odbywa się dwoma przewodami ( masą)

dodatkowo od działu technicznego dostałęm opis instalki elektrycznej do właściwego podłączenia ( jest po anglielsku- jak znajdę chwuilkę to dołączę )

jak zamontuję to postaram się zrobić manuala! waytogo.gif

Napisano

> klik i po kłopocie........

no fajna oferta tylko nie wiem czy to takie proste jak ten ktos tam opisuje wlasnie chodzi o ten FIAT CODE a po drugie ten tekst

STOSOWANY JUŻ JEST W NAJNOWSZYCH SAMOCHODACH NP W MERCESEACH hahaha.gif mam pande i mam taki kluczyk tylko ze niebieski z logo fiat Stara to moze ona nie jest najnowszym wymyslem techniki tez nie ale klucz typu scyzoryk zlosnik.gif ma

wiec proponowal zamontowac zwykly pilocik zeby sie nie okazalo potem ze za 129 zl otwiera sie polowe aut w miescie hehe.gif(zartuje oczywiscie ale problemik z kluczem moze byc )

Napisano
  • Autor

musze się pochwalić!!

wink.gif

jestem uparty i postanowiłem zamontowac tego pilota samemu i wiecie co... udało mi się!!

yay.gif001.gif

nie taki diabeł straszny!! naprawdę

waytogo.gif

w najbliższym czasie wstawię manuala , w którym w sposób "łopatologiczny " wyjasnię co i jak!! grinser006.gif

koszt - ok 140 pln w tym: silniczek plus sterownik i bezpiecznik)

30.GIF

Napisano

Witam

Mam bardzo goraca prośbę, jak można to może podesłał byś mi na maila łopatologiczna instrukcje montażu. Sam mam taki sam problem jak ty miałes. Posiadam Pandę activa z fabrycznym zamkiem i chcę dołożyc sterowanie z pilota. Dziekuję i pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Mam bardzo goraca prośbę, jak można to może podesłał byś mi na maila

> łopatologiczna instrukcje montażu. Sam mam taki sam problem jak

> ty miałes. Posiadam Pandę activa z fabrycznym zamkiem i chcę

> dołożyc sterowanie z pilota. Dziekuję i pozdrawiam

1) Witam nowego kolegę

2) Dareek24 napisał, że niedługo spłodzi manuala

3) forum jest po to właśnie, żeby nie trzeba było pytać na priv i to

jeszcze w sytuacji, kiedy autor sam chce upublicznić instrukcję

Napisano
  • Autor

> 1) Witam nowego kolegę

> 2) Dareek24 napisał, że niedługo spłodzi manuala

> 3) forum jest po to właśnie, żeby nie trzeba było pytać na priv i to

> jeszcze w sytuacji, kiedy autor sam chce upublicznić instrukcję

do końca tygodnia "łopatologiczny"manual powinien być na stronie!!

jest praktycznie gotowy - brakuje tylko w opisie jak podpiąc się pod kierunkowskazy w okolicach skrzynki bezpieczników!! niewiem.gif

mam nadzieję, że dziś lub jutro rozstrzygnę ten kłopot! waytogo.gif

może ktoś z was pomoże- gdzie i jakie przewody pod deską odpowiadają za kierunkowskazy? Pomóżcie !!

bow.gif

• 2 lata później...
Napisano

Odświeżę prawie że zabytkowy wątek...

więc tak przeglądałem manuala ze strony, kupiłem sterownik zamster plus i kupiłem silniczek do kasety zamka. Na chwilę obecną jeszcze nic nie dotarło, ale mam już pytanie w manualu jest że powiadomienie o zamknięciu/otwarciu zamka zostało podpięte pod kierunkowskazy boczne. Ja myślę o podpięciu się pod awaryjne żeby sygnał powędrował na wszystkie kierunki nie tylko na boczne. Zastanawiam się tylko gdzie podpiąć sygnał ze sterownika? Poniżej zamieszczam zdjęcie ze schematem kierunkowskazów, prosiłbym o jakąś poradę

1263e23fa3bff6c9m.jpg

jeszcze mały opis co gdzie jest:

12-zestaw wskaźników

13-wyłącznik zapłonu

28-komputer pokładowy

37-połączenie z masą

54-wyłączniki tablicy rozdzielczej

55-zespół przełączników pod kierownicą

58-lampa tylna lewa

59-lampa tylna prawa

60-reflektor prawy

61-reflektor lewy

62-kierunkowskaz boczny lewy

63-kierunkowskaz boczny prawy

Napisano

Jak chcesz, zeby wszystkie kierunkowskazy swiecily to poprostu musisz rownolegle sie podlaczyc do wszystkich kierunkowskazow. W manualu kostka oznaczona jakos C na schemacie widnieje pod literką F. 15 i 16 pin to jedna para kierunkowskazow, 17i18 druga para, trzecia para jest w kostce na schemacie oznaczonej jako C (jest to kostka poniżej tej zaznaczonej w manualu) i para to 10i11 pin.

Napisano

> Jak chcesz, zeby wszystkie kierunkowskazy swiecily to poprostu musisz

> rownolegle sie podlaczyc do wszystkich kierunkowskazow. W

> manualu kostka oznaczona jakos C na schemacie widnieje pod

> literką F. 15 i 16 pin to jedna para kierunkowskazow, 17i18

> druga para, trzecia para jest w kostce na schemacie oznaczonej

> jako C (jest to kostka poniżej tej zaznaczonej w manualu) i para

> to 10i11 pin.

a nie dało by się wpiąć gdzieś typowo pod awaryjne?

Napisano

> a nie dało by się wpiąć gdzieś typowo pod awaryjne?

nie bo awaryjne sa wyzwalane impulsem masy

Napisano

> nie bo awaryjne sa wyzwalane impulsem masy

ok dzięki za podpowiedzi, jak dostanę gadżety to zabieram się za montaż.

jeszcze tylko gdyby ktoś podpowiedział która to kostka F, w zielonej książce nie znalazłem opisu a w aucie nie wiem czy jest to opisane bo nie zwróciłem na to uwagi

Napisano

> a nie dało by się wpiąć gdzieś typowo pod awaryjne?

Podepnij się z tą sygnalizacją pod światła postojowe, jest bardziej dyskretnie grinser006.gif i lansersko zlosnik.gif.

Napisano

Pisałem już wcześniej, że "schematowa" wtyczka F jest oznaczona na manualu Darka jako C. "Schematowa" wtyczka C jest bezpośrednio poniżej F.

Napisano
  • Autor

jest prościej- znajdź we wiązce obok body przewody idące do bocznych kierunków w błotnikach zdejmij troszkę izolacji i wlutuj się w nie- tak mam i "migają" wszystkie bez problemu waytogo.gif

Napisano

jako ze jestem w pracy i pisze z telefonu wiec nie mam dostepu do schematu, chcialbym sie Was poradzic czy jesli sterownik zdalnego sterowania centr. zamkiem posiada funkcje domykania szyb da sie to jakos podlaczyc w misku? moze ktos to juz przerabial i wie co i jak

Zastanawiam sie poniewaz po wylaczeniu zaplonu szyby mozna jeszcze otworzyc/zamknac przez 2 minuty, chyba ze otworzy sie drzwi wtedy juz nie da sie zamknac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.