Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wytwrty lakier na progach

Featured Replies

Napisano

Jak wyglądają wasze progi po otwarciu drzwi?

U mnie wszystkie progi mają wytarty lakier od uszczelek drzwi. Zastanawiam się, czy TTTM, czy mój to jakiś wyjątkowy przypadek?

Napisano

ja mam aluminiowe nakładki i nic nie mam powycierane

Napisano
  • Autor

ja mam aluminiowe nakładki i nic nie mam powycierane

nakładki masz pewnie na powierzchni poziomej, a ja mam wytarty lakier na powierzchni poziomej

Napisano

chyba pionowej ;)

zobacz kształt oryginalnych nakładek. Obejmują powierzchnię od uszczelki do dołu progu

Napisano

chyba pionowej ;)

zobacz kształt oryginalnych nakładek. Obejmują powierzchnię od uszczelki do dołu progu

kox zrobiłbyś zdjęcie jak te nakładki wyglądają na samochodzie?

Napisano

DSC04320J_rqxreww.JPG

DSC04321J_rqxrewa.JPG

tył jest za krótki wg mnie, ale dobre i to.

Edytowane przez kox

Napisano

Jak wyglądają wasze progi po otwarciu drzwi?

U mnie wszystkie progi mają wytarty lakier od uszczelek drzwi. Zastanawiam się, czy TTTM, czy mój to jakiś wyjątkowy przypadek?

Nie zauważyłem żeby się lakier wycierał. Nawet dzieciaki jak wysiadały z tyłu depcząc po progach, nic nie wytarły.

Napisano

Nie zauważyłem żeby się lakier wycierał. Nawet dzieciaki jak wysiadały z tyłu depcząc po progach, nic nie wytarły.

Ja też nic takiego nie mam choć mam też nakładki aluminiowe...

Co do uszczelek to warto je czyścić bo pełno w tej dolnej uszczelce na samym rancie drzwi syfu się zbiera i wtedy może faktycznie się ocierać - rysować lakier...

( czyścimy szmatką lekko podnosząc od dołu rantu drzwi uszczelkę i wkładamy tam szmatkę - pomiędzy blachą a gumą :ok: )

Napisano

A ja jestem za tym ze niektóre partie TTM.

Teraz nie mam czasu pisać ale z tego powodu mialem kilka akcji w Aso. Az w końcu nie dali rady naprawić i nakleili bezbarwną folię. Niestety w trakcie naprawy uszkodzili błotnik.

Napisano

A ja jestem za tym ze niektóre partie TTM.

Teraz nie mam czasu pisać ale z tego powodu mialem kilka akcji w Aso. Az w końcu nie dali rady naprawić i nakleili bezbarwną folię. Niestety w trakcie naprawy uszkodzili błotnik.

Może więc zależy to od rodzaju lakieru... ja mam metalizowany więc z dodatkowa powłoką bezbarwną ale być może akrylowe lakiery sa bardziej wrażliwe

Napisano

Ja mam czarny. Po dwóch latach pojawiły się bąble przy słupkach środkowych. Mimo ze pasażer jeździł sporadycznie tam także były bąble . Wiec moja teoria to twarde gumy plus piasek zrobiły swoje. Uszczelki NP w drzwiach są dużo miększe.w dotyku.

A naprawa w serwisie na gwarancji pogorszyła syt. Ale nie chce o tym pisać bo wstyd tak na prawdę.

Edytowane przez Bzyk