Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uchwyty rowerowe na dach

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Doradzicie jakieś konkretne uchwyty rowerowe na dach ? Posiadam oryginalne belki do auta (rowek T chyba posiadają) więc baza jest. Do tej pory nie musiałem przewozić rowerów więc nie mam w tej materii doświadczenia.

Chciałem zakupić Thule Free Ride 532 zakładając że Thule trzyma jakiś poziom ale spotkałem sporo niepochlebnych opinii dotyczących jakości tych uchwytów.

Jeszcze słowo o tym co musze przewozić:

- dwa duze rowery (26 i 28 cala)

- dwa rowery dzieciece (14 i 12 cala)

Napisano

Cześć,

Doradzicie jakieś konkretne uchwyty rowerowe na dach ? Posiadam oryginalne belki do auta (rowek T chyba posiadają) więc baza jest. Do tej pory nie musiałem przewozić rowerów więc nie mam w tej materii doświadczenia.

Chciałem zakupić Thule Free Ride 532 zakładając że Thule trzyma jakiś poziom ale spotkałem sporo niepochlebnych opinii dotyczących jakości tych uchwytów.

Jeszcze słowo o tym co musze przewozić:

- dwa duze rowery (26 i 28 cala)

- dwa rowery dzieciece (14 i 12 cala)

Jeżeli masz pieniądze to thule 591. Mam od 3 lat, nic się z tym nie dzieje. Montaż i demontaż z belek to kilkanaście sekund. Rower stoi stabilnie. Dla porównania mam jakąś włoszczyznę na śruby i zakładanie tego to dramat. Dodatkowo rower nie jest stabilny.
Napisano

Jeżeli masz pieniądze to thule 591.

Także polecam Thule 591. Bez problemu można w nich zamocować rower z kołami 12", 16", 20" i 28". Przetestowałem osobiście. Super uchwyty - stabilne i wygodne w obsłudze. Mają nisko umieszczone pokrętło zaciskające uchwyt na ramie.

Napisano

Ja mam Thule Free Ride 532 i nie mam z nimi problemów, aczkolwiek model 591 ma mój kolega i raczej to ten bym polecał-jest solidniejszy

Napisano
  • Autor

Dzięki za porady, pewnie stanie na modelu 591 - liczyłem że polecicie coś dobrego ale tańszego - ale jak zwykle za jakość trzeba zapłacić.