Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż bagażnika rowerowego/box-a dachowego do przyczepy

Featured Replies

Napisano

Mam mniej więcej taką przyczepkę: http://allegro.pl/przyczepa-samochodowa-brenderup-z-pokrywa-na-klucz-i5522845582.html

Spotkaliście się może z jakimś zestawem montażowym, aby zamocować do pokrywy przyczepy bagażniki dachowe lub boxa?

Samemu nie udało mi się namierzyć czegoś takiego w internecie. Czy pozostaje tylko samoróbka? 

Napisano

Ten plastik/laminat nie ma prawa wytrzymać tak dużych sił działających na tak małej powierzchni.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Mam mniej więcej taką przyczepkę: http://allegro.pl/przyczepa-samochodowa-brenderup-z-pokrywa-na-klucz-i5522845582.html

Spotkaliście się może z jakimś zestawem montażowym, aby zamocować do pokrywy przyczepy bagażniki dachowe lub boxa?

Samemu nie udało mi się namierzyć czegoś takiego w internecie. Czy pozostaje tylko samoróbka? 

za słaba taka pokrywa na stawianie boxa a tym bardziej rowerów - odleci i szkód narobi 

Napisano
  • Autor

Nic nie odleci, bo do pokrywy nic nie będzie montowane. Pokrywa ma metalowy stelaż/ramę, do którego można zamontować. 

Napisano

Jeśli chcesz montować do tej przyczepki rowery, to jedynym miejscem do tego się nadającym jest dyszel.

Szukaj takich uchwytów rowerowych...

RE44105_popup.jpg

A jeśli chcesz większą pojemność, to można dokupić podwyższenie burt...

Napisano

Potwierdzam z dyszlem kolega tak 3 rowery wozi. Laduje ciezsze na osi i za osia i na hAku ma 40- 50 kilo i jedzie ok

Napisano

Nic nie odleci, bo do pokrywy nic nie będzie montowane. Pokrywa ma metalowy stelaż/ramę, do którego można zamontować. 

W pokrywie jest jeden stelaż, który nie jest kotwiczony do przyczepki. Jak uchwyt nie odleci od pokrywy to odleci z pokrywa. W najgrszym przypadku puszczą zawiasy pokrywy i odfrunie całość. Albo uchwyt na dyszel, albo coś na tył przyczepki, jakaś przeróbka z platformy na hak.

Napisano
  • Autor

W pokrywie jest jeden stelaż, który nie jest kotwiczony do przyczepki. Jak uchwyt nie odleci od pokrywy to odleci z pokrywa. W najgrszym przypadku puszczą zawiasy pokrywy i odfrunie całość. Albo uchwyt na dyszel, albo coś na tył przyczepki, jakaś przeróbka z platformy na hak.

Dziekuję wszystkim za troskę. Pokrywa ma przerobione zawiasy, bo te oryginalne zaczęły się psuć jeszcze na gwarancji. Jedyne co należałoby dorobić to dodatkowe zastrzaski z tyłu, bo zamek mógłby puścić przy podwiewaniu. 

Uchwyt na dyszel odpada, bo nie chodzi tylko o rowery, ale także montaż innych akcesoriów i przewożenie innych towarów. Do tego przyczepka musi się bardzo mocno łamać przy cofaniu pod dom, a przy krótkim dyszlu uchwyt będzie to ograniczał.