Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Balustrada szklana

Featured Replies

Napisano

Krotko i na temat: czy znacie producenta takiego systemu balustrad szklanych, ktory ma ceny do przelkniecia? ;]

Wizualnie chodzi mi o cos takiego:

post-132729-0-04669800-1438117400_thumb.jpg

Z tego co w TV widzialem ;] to Stadion Narodowy w Wawie ma cos takiego dokola boiska, na kilku wysokosciach ;)

Napisano

Tu tak na prawdę nic nie widać. Podstawowe są dwa sposoby montaż na listwach oraz rotulach. Listwy są mega drogie, rotule tańsze.

Rotule dodatkowo zapewniają lepsze trzymanie, ale nie każdemu podoba się ich wygląd. Ja wymyśliłem taki sposób wspólnie z frimą od schodów, że damy tańsze rotule, a mój wykonawca zabuduje je GK od czoła na atresoli a w schodach będzie osłona z MDF pomalowana na kolor konstrukcji.

Wyszło bardzo fajnie, efekt jest jakby szkło wychodziło ze stropu pionowo do góry, podobnie ze schodami.

Przykład listew masz tutaj:

http://www.projektyzwizja.pl/realizacje/doskonaly-2-realizacja-3

Niedaleko Ciebie jest firma która mi to wszystko robiła:

http://www.schodykaiser.pl/pl/portfolio.html

W sumie cena była na tyle dobra, że nie chciało mi się kombinować. Jeżeli chcesz koniecznie sam, to na forum mojego projektu ktoś robił balustrady sam, tzn zamawiał szkło + listwy i uchwyty w necie, podawał adres www, wyszło sporo taniej. Jak Ci zależy mogę poszukać namiarów.

Napisano
  • Autor

Dzieki. No te cale rotule mie sie srednio podobaja, plus na musze montowac 'od gory' - jakiekolwiek zabawy z zabudowa odpadaja, bo to jest na taras na zewnatrz ;)

Ja wlasnie chcialbym namiar na uchwyty w dobrej cenie, bo jak policzylem na markowym rozwiazaniu, to troche mi szczeka opadla ;)

Napisano

Niestety te listwy są bardzo drogie a i tak nie dają takiego trzymania jak rotule.

Rotule można różnie zabudować, także i na zewn, chyba że nie ma na to miejsca.

Napisano
  • Autor

Niestety te listwy są bardzo drogie a i tak nie dają takiego trzymania jak rotule.

Rotule można różnie zabudować, także i na zewn, chyba że nie ma na to miejsca.

Od zewnątrz raczej ciężko je zabudowac. Poza tym nie mogę niestety mocowac do czoła :( jak nie znajdę nic tańszego to będę musial pewnie jakies slupki postawić :(