Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kia picanto?

Featured Replies

Napisano

Witam, Jakie macie opinie o tych autkach?

Ma to byc pierwszy samochód dla dziewczyny.

Wpadlismy na ten pomysł po kilku dniach oglądania używanych pojazdów (yarisy,pandy) gdzie kazdy bezwypadkowy był po dzwonie a każdy z przebiegiem poniżej 60.000km wyglądał jak auto z przebiegiem 200.000km

Czy picanto jest dobrym pomsyłem za 32tys mozemy miec nówke z 2005 roku z salonu, z klimą, abesem,poduszką pow,radiem,wspomaganiem, elektryka i cholera wie czym jeszcze.

Niby ma trzy gwiazdki w testach zderzeniowych ale i tak jakoś wydaje mi się taki..delikatny.

jezdzi(ł) ktoś tym?

Napisano

W tej klasie cenowej wziąłbym nową, gorzej wyposażoną Fiestę.

Oba te auta to miejskie maluchy, jednak komfort jazdy fiestą a komfort jazdy picanto - niebo a ziemia.

To moje prywatne zdanie.

Napisano

kumpela ma taki samochod, jezdzilem tym troche. silnik 1.1 w miare dynamiczny, do 80km/h daje rade. Zawieszenie jak na moj gust za miekkie. W srodku za glosno. Proba szybkiej zmiany biegu konczyla sie haczeniem skrzyni. Po 30k km w srodku zaczyna byc slyszalne skrzypienie, oraz stukanie, pierwsze pochodzi chyba z deski rozdzielczej, drugie wina zawieszenia do spoly z obluzowanymi uchwytami tylnej polki.

Napisano

za tę cenę wybrał bym nową pandę z silniczkiem 1,3 multi jet

naprawdę dobry samochodzi z fajnym silnikiem , w miarę dynamiczny i oszczędny

Napisano

> za tę cenę wybrał bym nową pandę z silniczkiem 1,3 multi jet

> naprawdę dobry samochodzi z fajnym silnikiem , w miarę dynamiczny i

> oszczędny

ale nie bedziesz mial klimy, elektryki itd. minimum 36kzł za dobrze wyposażoną pande w MJ

Napisano

> ale nie bedziesz mial klimy, elektryki itd. minimum 36kzł za dobrze

> wyposażoną pande w MJ

coś za coś , albo wybieramy lepszy samochód z lepszym silnikiem ale z gorszym wyposażeniem albo bajery typu elektryczne szyby czy lusterka

jedyne co bym dokupił do pandy to właśnie klimatyzacja , wtedy różnica w cenie była by ok 2 tyś zł na korzyść picanto

zresztą 1,3 diesel da sobie lepiej radę z uciągnięciem pandy z 2 czy 3 pasażerami i włączoną klimatyzacją , gdzie 1,0 w picanto będzie zdychało przy takim obciążeniu

Napisano

> jezdzi(ł) ktoś tym?

Ja, wypożyczoną na wakacjach wink.gif

Bardzo fajne autko - sporo miejsca za kółkiem (i dla pasażera obok), fajna deska rozdzielcza. Dynamika tego słabszego silnika dla dziewczyny starczy, w cyklu mieszanym palił mi 6/100. Blaszki cienkie hmm.gif Mój egzemplarz miał kilka tysięcy na liczniku, więc trudno coś tu mówić o trwałości.

IMHO lepiej prowadziłby się na trochę szerszych oponach, bo był nieco podsterowny na zakrętach, jak to taki maluch biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.