Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naświetlacz LED 10W o niebieskiej barwie

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie, orientujecie się czy istnieją naświetlacze podobne do tego --> http://www.ledtechnics.pl/pl_PL/p/NASWIETLACZ-10W-COB-EPISTAR-CIEPLA/204?gclid=Cj0KEQjwr8uuBRCcg6-s-4TrmIsBEiQAN1TdES8u-6X13Pyl8Nh-0XsOs2Ws0_O-wa9mTx1_bF0hDgQaAmTw8P8HAQ ale o niebieskiej barwie? Dostępne są naświetlacze led RGB ze zmiennym podświetleniem ( http://www.luxmarket.pl/naswietlacz-led-slim-10w-rgb-obudowa-czarna ) i w sumie to nie jest głupi pomysł, ale po każdym ponownym włączeniu świeci na kolor losowy, a mi koniecznie zależy na niebieskim. Poratujecie pomysłami albo linkami?

Z góry dziękuję za każdą pomoc :piwko:

Napisano

np takie, albo jakby się udało to dobrać wymiarami filtr szklany z typu cokin http://fripers.pl/product_info.php/info/p2519_Filtr-prostokatny-84x96-mm-typu-Cokin-Niebieski-FreePower.html

możesz też nakleić na szkło folie reklamową, ale na tym stracisz najwięcej światła

Napisano

Pytanie, jak mocno niebeskiej? Zakladalem ojcu w Anglii takie ok 6000K, nie jest to mocno niebieskie, ale i nie biale, a na pewno nie cieple. Kolor mniej więcej taki, jak ledowe lampki do rowerów.

Napisano
  • Autor

Pytanie, jak mocno niebeskiej? Zakladalem ojcu w Anglii takie ok 6000K, nie jest to mocno niebieskie, ale i nie biale, a na pewno nie cieple. Kolor mniej więcej taki, jak ledowe lampki do rowerów.

Niebieski Maryjny ;]

Ciotka ma kapliczkę, obiecałem pomóc przy oświetleniu :facepalm:

Napisano

Niebieski Maryjny ;]

a jakieś RGB? ;]

Ciotka ma kapliczkę, obiecałem pomóc przy oświetleniu :facepalm:

to może wystarczy zwyczajna taśma ledowa w silikonie?

Napisano
  • Autor

a jakieś RGB? ;]

Na sztywno nie da rady ustawić jednego koloru, mogłaby wyjść dyskoteka ;]

to może wystarczy zwyczajna taśma ledowa w silikonie?

Też się nad tym zastanawiałem, wolałem jednak tutaj podpytać, żeby jak najmniej drutować.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Nie udało się kupić niebieskiego naświetlacza, z taśmami LED też nie chciałem kombinować. Kupiłem zwykłe naświetlacze w Castoramie (2x10W i 20W) i folię niebieską do lamp. Wyszło przyzwoicie :)