Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Epica podświetlenie rejestracji

Featured Replies

Napisano

Witam,

Potrzebny namiar na typ wkrętów od lampek podświetlenia rejestracji, wszystkie wkręty zardzewiałe w tym jedną nie można odkręcić (zjechany  czubek wkręta), jakiś patent na odkręcenie i nie połamanie lampki ?

Napisano

Na początek zdjąłbym wewnętrzne poszycie klapy i zobaczył jak to wygląda od środka. Pewnie wkręty przechodzą na wylot i można je "ruszyć" za gwintowaną część. :ok:

Napisano

Witam,

Potrzebny namiar na typ wkrętów od lampek podświetlenia rejestracji, wszystkie wkręty zardzewiałe w tym jedną nie można odkręcić (zjechany  czubek wkręta), jakiś patent na odkręcenie i nie połamanie lampki ?

Żarówki oświetlenia możesz wymienić przez odkręcenie chromowanej listwy, by to zrobić otwierasz klapę, odkręcasz dwa wkręty rączki od zamykania i wyciągasz wszystkie spinki z osłony klapy, ściągasz osłonę i masz dostęp do sześciu nakrętek trzymających chromowaną listwę. Jak zdejmiesz listwę, wykręcasz ręką oprawki żarówek i masz listwę luzem, możesz w niej rozwiercić i wykręcić wkręty w celu zastosowania nowych krętów, lub po prostu wymienić żarówki (W5W) i złożyć spowrotem.

Przy okazji tej operacji możesz sprawdzić czy masz gumowe podkładki między chromowaną listwą a klapą bagażnika, nie wszystkie wersje je miały i potrafi przecierać lakier do gołej blachy.

Napisano
  • Autor

Żarówki oświetlenia możesz wymienić przez odkręcenie chromowanej listwy, by to zrobić otwierasz klapę, odkręcasz dwa wkręty rączki od zamykania i wyciągasz wszystkie spinki z osłony klapy, ściągasz osłonę i masz dostęp do sześciu nakrętek trzymających chromowaną listwę. Jak zdejmiesz listwę, wykręcasz ręką oprawki żarówek i masz listwę luzem, możesz w niej rozwiercić i wykręcić wkręty w celu zastosowania nowych krętów, lub po prostu wymienić żarówki (W5W) i złożyć spowrotem.

Przy okazji tej operacji możesz sprawdzić czy masz gumowe podkładki między chromowaną listwą a klapą bagażnika, nie wszystkie wersje je miały i potrafi przecierać lakier do gołej blachy.

Teraz brak czasu i chęci ;), pod listwą już mam gumowe uszczelki, ale chyba lakiernik mi zamontował przy usuwaniu rdzy i zakonserwowaniu tylnej klapy pod nieszczęsnymi listwami. Tak myślałem że najlepiej zdjąć poszycie , nawet zdjąłem uchwyt od klapy ale zabrakło determinacji i odpowiednich wkrętów na wymianę. Dzięki.

Napisano
  • Autor

podświetlenie nie działało bo wtyczki lakiernik nie podłączył wrrr, działa

• 1 miesiąc później...
Napisano

podświetlenie nie działało bo wtyczki lakiernik nie podłączył wrrr, działa

w mojej epice za czasów poprzedniego właściciela nie podłączyli podgrzewania pasa dolnego przedniej szyby podczas jej wymiany, przypadkowo to zobaczyłem jak zmieniałem filtr kabinowy, w zimę się pewnie przyda :)  

Napisano
  • Autor

w mojej epice za czasów poprzedniego właściciela nie podłączyli podgrzewania pasa dolnego przedniej szyby podczas jej wymiany, przypadkowo to zobaczyłem jak zmieniałem filtr kabinowy, w zimę się pewnie przyda :)  

Nawet bardzo przydaje się :ok: