Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia 5b czy 6b- porada

Featured Replies

Napisano

Niemiłosiernie zbliżam się do swapa na 1.4.  Chciałbym wpakować skrzynie 6b ale kumpel radzi żeby włożyć długą 5b.

Będe jezdził sporo w trasy, głównie po autostradzie jak i również z duzymi prędkościami.

Czy na 6b seryjnej osiągnie się prędkosci ok 200km/h czy to raczej nierealny wynik? Czy lepiej włożyć tą 5b.

Chciałbym ogolnie żebyście doradzili które rozwiązanie byłoby lepsze. Głównie po ekspresówkach będe latał.

btw. skrzynia 6b podejdzie pod felge 15" 7J ET35 i dystans 20mm? będzie obcierać?

Napisano

do jazdy po ekspresówkach z prędkościami głównie 120+ polecam zwykłą c514.5, nie sporting, tylko długą.

do zabawy na ulicy, zakręty, do przyspieszania zdecydowanie 6tka np. ze stilo. (dużo większy fun)

już nie pamiętam o ile 6tka ze stilo jest krótsza od 5tki z c514, ale jest.

Napisano
  • Autor

W Czarnym miałem 1.1 i skrzynke c514,  jakoś nie narzekałem, w zielonym mam 900 i nie wiem własnie jaką skrzynie, bo więcej niż 120 to auto nie chce jechać,  

ale głównie mi chodzi o to żęby były jakieś optymalne obroty przy wysokich prędkosciach, c514 maksymalnie mi 180 pojechaała, obroty wysokie i palił jak smok, wiadomo, nie mozna sie spodziewać spalania 6L przy 200km/h,  ale ponad 10 to zdecydowanie dużo.

ciekawe czy c514  z długą 5 będzie optymalna na autostradowe prędkosci 

Napisano

Mam ten sam dylemat ale najlepszym rozwiązaniem będzie 6speed ze stilo bo 5 eskowa zamula i nadaje się tylko na mega długie trasy. Przyspieszenie pewnie ponad 1sek będzie gorsze ale v-max większy. Przy 13 musi być dystans 5mm więc przy 20mm nie powinno być problemów chyba że wielkość koła ma znaczenie

Napisano

5 z punto 2 + 5 bieg z eski,

ktoś to polecał do jazdy, mega długa 5, a początek juz nie.

Popatrz na dane z FAQa

Napisano

ma ktoś porównanie o ile bardziej wystaje skrzynia 6b ze stilo w stosunku do 5b sporting?