Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieki oleju - nieskuteczna naprawa

Featured Replies

Napisano

Mam na gwarancji. Przed wakacjami pojawił się wyciek oleju ze skrzyni biegów. Wymieniono uszczelnienie wybieraka. Po jakimś czasie (w sierpniu) wypatrzyłem, że na skrzyni nadal są zapocenia. Wymieniono uszczelnienie półosi. Przy tej wymianie nie obyło się bez interwencji Fiat Polska, ponieważ serwis umył skrzynie zrobili autem 15 km i stwierdzili, że wycieku brak, a jednak był i summa summarum wymieniono uszczelniacz.

Niestety w tym tygodniu "pochyliłem" się nad autem celem sprawdzenia skrzyni i moim oczom znowu ukazały się zapocenia. Problem jest taki, że za tydzień kończy się gwarancja na samochód, a ja z własnej kasy nie chcę się bujać z tym problemem, nie po to kupowałem nowe auto. Pomijam kilka innych drobnych usterek z którymi też nie mogą sobie poradzić,ale na nie jestem wstanie machnąć ręką.

Przerabiał ktoś podobną sprawę? Jak to ogryźć żeby nie spuścili mnie na drzewo? Zgłosić awarię w serwisie i od razu pisać do centrali o takim problemie?

Napisano

Pisz, dzwoń, upominaj się. Centrala powinna zostać poinformowana. Jak posiadało się Renaulta to tam za datę wystąpienia usterki uznawali datę zgłoszenia a nie datę wizyty w ASO.

Napisano

Dużo aut ma zapocone obudowy wybieraka, nawet te nowe, na gwarancji czy po gwarancji, tym nie mniej interweniuj, póki masz jeszcze okazję zrobić to za darmo.

Napisano

Nie chce Cie zniechecac do walki, bo to zawsze 200 zl w kieszeni, ale z tym wybierakiem nic nie zrobisz. I tak za chwile bedzie z niego leciec ;]

Napisano
  • Autor

Nie chce Cie zniechecac do walki, bo to zawsze 200 zl w kieszeni, ale z tym wybierakiem nic nie zrobisz. I tak za chwile bedzie z niego leciec ;]

Cieknie z uszczelnienia półosi, wybierak jak narazie suchy  :ok: 

Napisano

Cieknie z uszczelnienia półosi, wybierak jak narazie suchy :ok:

Nie dalej jak 2. miesiace temu robilem uszczelniacz ;] pewnie jak sie troche oleju przez niego wyleje to przestaje ciec z wybieraka :hehe:
Napisano

Cieknie z uszczelnienia półosi, wybierak jak narazie suchy :ok:

Nie dalej jak 2. miesiace temu robilem uszczelniacz ;] pewnie jak sie troche oleju przez niego wyleje to przestaje ciec z wybieraka :hehe:
Napisano

Cieknie z uszczelnienia półosi, wybierak jak narazie suchy  :ok:

No to wymień uszczelniacze i obejrzyj półoś, może wytarta jest w miejscu uszczelnienia i trzeba będzie wymienić półoś na dodatek.

Napisano
  • Autor

No to wymień uszczelniacze i obejrzyj półoś, może wytarta jest w miejscu uszczelnienia i trzeba będzie wymienić półoś na dodatek.

Czytałeś mój pierwszy post? Chce to robić na gwrancji, a nie męczyć się z tym we własnym zakresie.

Półoś mam nadzieje nie wymaga wymiany, najechane raptem 86kkm.